Het Rodion Trio bestaat uit Diederik Ornée, klarinet, Annelies Vrieswijk, saxofoon en Mark Toxopeus, piano.
Het Rodion Trio bestaat uit Diederik Ornée, klarinet, Annelies Vrieswijk, saxofoon en Mark Toxopeus, piano. (Foto: )

11e Mariadalconcert weer in teken van het goede doel

Op het elfde Mariadalconcert met jonge musici, vrijdag 22 maart om 19.30 uur, georganiseerd door Rotaryclub Roosendaal Donkenland, zal worden gemusiceerd door het Rodion Trio.

Het trio bestaat uit Diederik Ornée, klarinet, Annelies Vrieswijk, saxofoon en Mark Toxopeus, piano. Het won in 2013 het Internationaal Kamermuziekconcours in Almere en treedt frequent op in het hele land en was ook te zien in het tv-programma Podium Witteman.

Het trio is bekend om zijn eigen arrangementen van (bekende) klassieke werken. Alle drie de musici studeerden aan het conservatorium van Amsterdam. Diederik ook in Trossingen (Duitsland) en Annelies in Stockholm. Mark volgde Masterclasses bij de pianisten Igor Roma en Leon Fleischer.

Er zal werk worden gespeeld van o.a. Vivaldi, Smétana, Biber en van Beethoven. Naar goede gewoonte zal Marien van Staalen, muzikaal adviseur van het Mariadalconcert en voormalig solocellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest de cellopartij spelen in het werk van Biber.

Doel

Het doel is een bijdrage aan de bouw van een van de seniorenwoningen op het terrein van kinderhuis Olga Clark van de Stichting Open Poort in Nickerie, Suriname. Huisvesting en zorg voor verwaarloosde, achtergestelde kinderen en alleenstaande senioren die dreigen te vereenzamen, worden zo bij elkaar gebracht om een positieve wisselwerking tussen kinderen en senioren te creëren.

De stichting Open Poort heeft een aantal (internationale) donateurs en wordt ook ondersteund door een groep medisch specialisten, die jaarlijks gedurende enige tijd werkzaam zijn in het ziekenhuis van Nickerie.

Kaarten

Kaarten à 30 euro per stuk zijn te bestellen op het emailadres: g.sturm@live.nl. Locatie: De kapel van Mariadal, voorheen eigendom van de zusters Franciscanessen, Vincentiusstraat 7 te Roosendaal, een uniek bouwwerk van 'de jonge Cuypers' en een weinig bekend architectonisch juweel in Roosendaal, waar we te gast zijn bij de Provincie Noord-Brabant.

Er wordt in de pauze een hapje en drankje geserveerd en na afloop kan worden nagepraat in de refter van Mariadal.

Meer berichten