Drukbezochte open dagen op de mbo-colleges

Foto: ROC West-Brabant

Het afgelopen weekend gingen veel leerlingen en hun ouders weer op pad om een mbo-opleiding in de regio te bezoeken. Colleges in Roosendaal (Kellebeek, Zoomvliet en Johan Cruijff College) en Bergen op Zoom (Zoomvliet Studio, de Hotelschool en het Markiezaat College) hadden de loper weer uitgelegd om iedereen de kans te geven een kijkje te nemen en vooral sfeer te proeven.

De open dag blijkt nog steeds een populair moment voor veel studiekiezers om te kijken welke studierichting de voorkeur heeft. Geen makkelijke opgave, omdat er bijna 300 opleidingen zijn waaruit de leerling kan kiezen. Tijdens zo'n open dag zijn er docenten en studenten aanwezig om ouders en leerlingen zo goed mogelijk te informeren over bijvoorbeeld de inhoud van de studie, stages, de mogelijkheden van een meeloopdag, maar ook de kansen op een mooie baan. Wat dat laatste betreft zit je met een mbo-diploma over het algemeen prima. Het bedrijfsleven zit te springen om goed opgeleide vakmensen uit nagenoeg alle richtingen.

Op donderdag 14 maart (van 17.00 uur – 20.00 uur) is er nog een mogelijkheid om een open avond te bezoeken, zodat er een weloverwogen keuze kan worden gemaakt voor de definitieve aanmelding. Voor meer informatie over opleidingen en open dag ga naar de website.

Meer berichten