portret
portret (Foto: Kaat)

Expositie tekeningen en schilderijen van Studio Kaat

Bij een expositie bij Van Zuilichem Zorg, vestiging Oud Gastel, zijn tekeningen en schilderijen van Studio Kaat te zien, tot 1 maart.

Op dit moment exposeert Studio Kaat met een selectie tekeningen uit de series silhouetten, sculptures en portretten bij Van Zuilichem Zorg, vestiging Oud-Gastel. Tevens zijn er een aantal dierenportretten en olieverfschilderijen tentoongesteld. De tekeningen en schilderijen zijn verdeeld over de gangen/ruimtes van de praktijk en zijn te bezichtigen
tot 1 maart 2019.

Kaat

Kaat is een veelzijdige kunstenares, met een grote passie voor tekenen. Na een tiental jaren les te hebben gevolgd bij verschillende inspirerende kunstenaars op het gebied van tekenen, schilderen, keramiek en beeldhouwen volgt ze nu de atelieropleiding tekenkunst aan een kunstacademie in België. Een vijfjarige opleiding waarbij veel aandacht is voor traditie, tekentechniek en ambacht.

Zonder ambacht geen kunst. Of zoals Juliette Aristides het verwoordt: "Veel sterker werk maakt de kunstenaar als hij zich er in de eerste plaats op toelegt om zich het vak van kunstenaar eigen te maken om vervolgens met behulp van de verworven vaardigheden uitdrukking te geven aan zijn individualiteit."

Kaat laat zich inspireren door hetgeen zij om zich heen ziet, wat haar raakt. Haar werk kenmerkt zich dan ook niet door een bepaalde stijl of (beperkt) gebruik van materialen. Juist de afwisseling en het werken met verschillende technieken en materialen draagt bij aan haar creatieve ontwikkeling en inspireert haar tot het maken van unieke kunstwerken.

Of zoals ze zelf verwoordt: ‘My creative life is a journey of a lifetime. Ik ben nog steeds en zal altijd onderweg zijn om te creëren, mezelf creatief uit te dagen en verder te ontwikkelen'.

Haar creatieve avontuur is te volgen via haar website www.kaatsstudio.com en via Instagram.

Bezoekersinformatie

Van Zuilichem Zorg, Mgr. Meeuwissenstraat 6, Oud Gastel. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur. In de gangen/ruimtes van de praktijk, toegang is uiteraard gratis.

Meer berichten