Masi Rahimi (22): "Op deze manier willen wij een positief beeld scheppen van de Afghaanse cultuur en uiteraard een bijdrage leveren aan de Nederlandse maatschappij."
Masi Rahimi (22): "Op deze manier willen wij een positief beeld scheppen van de Afghaanse cultuur en uiteraard een bijdrage leveren aan de Nederlandse maatschappij." (Foto: Laziz Food)

Eerste Afghaanse restaurant in Roosendaal en omgeving

Masi Rahimi (22), een jonge ondernemer van Afghaanse komaf, is afgelopen jaar een eigen horecazaak gestart in Roosendaal: Laziz Food, het eerste Afghaanse bezorg- en afhaalrestaurant in Roosendaal en omgeving.

Rahimi is naast het runnen van zijn eigen zaak ook bezig in het laatste jaar van zijn economische studie op het Avans in Breda. "Ik heb eerst het horeca-aanbod bekeken in verschillende steden, waarna ik in Roosendaal terechtkwam. Een stad met een groot aanbod in de horeca, maar nergens een Afghaanse keuken. Gezien de opkomst van de Afghaanse keuken, heb ik besloten om op 1 mei 2018 het eerste Afghaanse bezorg- en afhaalrestaurant te openen."

Rahimi: "Wij zijn een klein familiebedrijf, en vinden het erg leuk om Nederlanders en mensen van verschillende achtergronden kennis te laten maken met de vele culinaire smaken uit de Afghaanse keuken. Op deze manier willen wij een positief beeld scheppen van de Afghaanse cultuur en uiteraard een bijdrage leveren aan de Nederlandse maatschappij."

Elke dag worden hij en zijn team verrast en gemotiveerd door enthousiaste reacties en recensies van verschillende mensen die komen eten, laten bezorgen of komen afhalen. "Wij willen hier iedereen dan ook voor bedanken, en wij hopen om in 2019 heel Roosendaal en omgeving kennis te laten maken met de Afghaanse keuken!"

Meer berichten