Foto: SKW Sint Willebrord

Probeer Hatha Yoga tijdens een proefles

Deze maand gaat men starten met de tweede reeks "Hatha Yoga". En daarom is er op maandag 14 januari een gratis proefles om mensen warm te krijgen om zich in te schrijven.

Interesse? Kom dat maandag 14 januari om 19.30 uur naar Gemeenschapshuis De Lanteern in Sint Willebrord en onze docent Linsey verteld je alles en laat het zien.

Wat is Hatha Yoga? Hatha Yoga is een tak van yoga die bestaat uit een reeks van oefeningen om beheersing te krijgen over de geest en het lichaam. Lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken komen aan bod. Hatha Yoga is een populaire manier om te onthaasten of stress te verminderen, daarnaast merk je ook dat je lichaam soepeler wordt. En Hatha Yoga is voor iedereen geschikt want voor Yoga hoef je niet lenig te zijn, want lenig wordt je daar aan Yoga deel te nemen.

Binnen onze Hatha bijeenkomsten houden we ons bezig met het uitvoeren van houdingen (Asana's genoemd), ademhalingstechnieken (Pranayama), cleansing  (Shatkarma),  gebaren (Mudra's), energetische sloten (Bhanda's) en meditatie (Dharana). Dit alles om balans te brengen in het lichaam, geest en geeft je energie waardoor we ons zelf transformeren. Heeft u last van stress, nek- of rugklachten? Probeer dan zeker eens een yogales! In een uur doorlopen we verschillende houdingen waarbij het hele lichaam aan bod komt. Daarbij staat een bewuste ademhaling centraal. Dit helpt om zowel lichaam als geest te ontspannen.

Enkele voordelen van yoga zijn o.a. dat u meer energie krijgt en makkelijker ontspant. U ontwikkeld een goede nachtrust, rust in uw hoofd, een lagere bloeddruk, verbeterde ademhaling en een soepel, krachtig en lenig lichaam. Yoga helpt om meer focus te krijgen en ook je intuïtie te verbeteren. Kortom: je zal nog beter kunnen functioneren in zowel je werk als privé leven.

De lessen worden elke maandag gegeven door onze Vlaamse Yoga lerares Linsey Arnouts van 19:30 tot 20:30 uur. Linsey is een erkend geregistreerd Yoga lerares (RYT) en heeft met veel plezier de eerste reeks lessen in Sint Willebrord gegeven. De lessen worden gegeven in Gemeenschapshuis De Lanteern (Dorpsstraat 119 in Sint Willebrord) en de kosten zijn 80 euro voor 10 lessen.

Voor de rest hebt u een Yoga matje nodig, een yoga blok en een yoga riem. Ook handig om zelf mee te nemen is een kussentje en deken. Inschrijven kan per email: m.joosten@skw-willebrord.nl, bij Gemeenschapshuis De Lanteern of na afloop van de proefles op maandag 14 januari.

Meer berichten