De seizoensopening van de tuin valt dit jaar op zaterdag 30 maart. Het is dan voor de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch de start van het themajaar 'Beter met Planten'.
De seizoensopening van de tuin valt dit jaar op zaterdag 30 maart. Het is dan voor de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch de start van het themajaar 'Beter met Planten'. (Foto: Arboretum Oudenbosch)

Arboretum sluit jaar goed af met ruim 400 bezoekers met Kerstmis

De Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch in het Historisch Hart van Oudenbosch heeft tijdens de Winter Fair en beide Kerstdagen 400 bezoekers ontvangen en daar mee werd een succesvol jaar met in totaal 12.450 bezoekers afgesloten.

Met dit bezoekersaantal is de dip in het bezoekersaantal in 2017 weer helemaal hersteld en ligt het bezoek weer op het niveau van de normale jaren. In het vorige jaar wisten de bezoekers de tuin moeilijk te vinden door de werkzaamheden aan de doorgaande route in het hart van Oudenbosch. Het resultaat in 2018 is te meer mooi omdat het in de hete zomer voor veel mensen niet aantrekkelijk was om er op uit te trekken.

Periodiek Aesculus 63

Periodiek Aesculus nummer 63 is vanaf begin december uitgekomen en weer verspreid onder begunstigers, sponsoren en adverteerders van het Arboretum Oudenbosch. Dit glossy periodiek, dat onder andere is opgenomen in de Koninklijke Bibliotheek, ontvangt u wanneer u begunstiger, sponsor of adverteerder bent van de tuin.

Jaarkaart

Geef een familielid, vriend of kennis een jaarkaart 2019 voor het Arboretum Oudenbosch als cadeau. Hij of zij is dan begunstiger van het Arboretum en die heeft daar een heel jaar plezier van. De kaart geeft voor twee personen in 2019 tijdens de vaste openingstijden gratis toegang. Daarnaast ontvang je als begunstiger twee maal per jaar het glossy periodiek Aesculus van de tuin. De jaarkaart is te koop aan de balie van de tuin of via de website van de tuin.

Seizoen 2019 met thema 'Beter met Planten'

De seizoensopening van de tuin valt dit jaar niet op 1 april, maar op zaterdag 30 maart, omdat Pasen dit jaar valt in het weekeinde van 31 maart en 1 april. Het is dan tevens voor de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch de start van het themajaar "Beter met Planten". Noteert u vast 30 maart 2019, aanvang 13.30 uur, en bezoek de tuin in het Historische Hart van Oudenbosch. Volg de komende maanden bovendien de berichten in de media voor informatie over extra openingen in verband met voorjaarsbloeiers.

Meer berichten