Vocaal Ensemble Vivace, bijna 25
Vocaal Ensemble Vivace, bijna 25 (Foto: Ton Langeweg)

Vivace haalt herinneringen op

Bijna is het zover, de 25e verjaardag van Vocaal Ensemble Vivace. Ter gelegenheid van dat jubileum geeft het ensemble op 20 januari een concert in hun thuishaven “De Schalm” in Heerle.

De plaats waar 25 jaar geleden hun eerste repetities plaatsvonden en waar zij sinds de verbouwing weer iedere week repeteren. Dankbaar gebruik makend van de fraaie akoestiek. Het repertoire voor deze voorstelling met de titel “Memories” is door het leden van het ensemble gezamenlijk gekozen. Het zijn hun favoriete nummers uit eerdere lustrumconcerten, aangevuld met een aantal nieuwe nummers.

Toch wordt deze voorstelling geen herhaling van eerdere concerten. Diverse nummers worden gebracht in een nieuw arrangement of een andere bezetting. Dus same song, different sound. Daar dragen de muzikanten die deze middag als gast aan de voorstelling meewerken, zeker aan bij.

Naast Elwin de Wolf, violist, zijn dat Jochem Nuijten die de Marimba bespeelt en het saxofoonkwartet Saxoranje. Elwin is een virtuoos op viool die een gevoelige snaar raakt. Jochem is geen onbekende voor Vivace. Vijf jaar geleden werkte hij ook al mee aan “Grenzeloos”, op drums. Toen nog maar een klein jaar bezig met slagwerk. Inmiddels speelt hij zowel melodische als ongestemde slagwerkinstrumenten bij het Malletkorps én het Harmonie Orkest Oranje uit Wouw.

Vanuit dat harmonie orkest ontstond in 1989 ook Saxoranje. Oorspronkelijk met het doel het samenspel van de saxofoonsectie te bevorderen. Daarna werd het kwartet een doel op zich. Door de jaren heen hebben zij een veelzijdig repertoire ontwikkeld en vele optredens verzorgd. Ook zij werkten al eerder tot wederzijdse tevredenheid mee aan een voorstelling van Vivace.

Nog enkele repetities te gaan en dan bouwt Vivace haar feestje, met een muzikale terugblik naar het verleden, maar zeker ook met een levendige blik naar de toekomst.

Wilt u dat feestje ook meemaken? U bent van harte welkom op zondag 20 januari a.s. in de Schalm, Herelsestraat 100 in Heerle. De voorstelling begint om 14.00 uur, de zaal is open vanaf 13.30 uur.

Wanneer u zeker wilt zijn van een plaatsje, koopt u dan een kaartje in de voorverkoop. Dat kan via de leden, vivaceheerle@hetnet.nl, bij Super de Buurt in Heerle en Gall&Gall M. Boers in de Roselaar te Roosendaal. Wilt u liever pas op het laatste moment beslissen, dan zijn er aan de zaal wellicht nog kaarten te koop.


 

Meer berichten