Het bestuur van SLW nodigt bouwclubs uit zich aan te melden voor deelname aan de Lichtstoet. Dat kan gewoon via slw.woensdrecht.nl.
Het bestuur van SLW nodigt bouwclubs uit zich aan te melden voor deelname aan de Lichtstoet. Dat kan gewoon via slw.woensdrecht.nl. (Foto: Stichting Lichtstoet Woensdrecht)

20e editie Lichtstoet in Putte

SLW, de stichting achter de Lichtstoeten die ieder jaar in een andere kern van gemeente Woensdrecht rijdt, houdt in 2019 de 20e Lichtstoet in Putte. Deze Lichtstoet, met verlichte carnavalswagens, rijdt op zaterdag 13 april vanaf 21.30 uur door de straten van Putte.

Er wordt een grote deelname verwacht, want niet alleen in de gemeente Woensdrecht is de animo groot om deel te nemen. Fijnaart, Steenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom en Standaardbuiten zijn plaatsen waar deelnemers zich al aangemeld hebben, maar ook internationaal is de belangstelling groot. Uit Ekeren, Antwerpen, Deurne. Dendermonde, Wuustwezel en Mortsel is ook interesse getoond om deel te nemen.

Jaarlijks bezoeken 8.000 tot 15.000 mensen dit evenement, een evenement dat Woensdrecht internationaal op de kaart zet. 20 jaar lang al en in het bestuur zit nog steeds een lid van het allereerste uur, Adrie Buijs, die al 20 jaar de financiën regelt. De lichtstoet, het kindje van de veel te vroeg overleden voorzitter Louise Schenk, blijft voortbestaan als cultureel erfgoed van Woensdrecht.

Het bestuur van SLW nodigt bouwclubs uit zich aan te melden voor deelname aan de Lichtstoet. Dat kan gewoon via slw.woensdrecht.nl of bij de secretaris Henk van de Brug, Tel: 06-46505116. De 20e lichtstoet gaat weer een geweldige lichtstoet worden dankzij de deelnemers, de carnavalsverenigingen, de sponsors en het publiek.

Meer berichten