Foto: Promotie De Bergspil

Geslaagde ouderenmiddag in De Bergspil

Wijkcentrum De Bergspil in Roosendaal was dinsdag 18 december wederom het toneel voor ouderen uit de wijk Tolberg. Op het programma stond ook dit keer een gezellige lunch en er waren twee kerstworkshops.

Om 11.45 uur stonden de tafels mooi gedekt te wachten op de ouderen die zich voor deze middag hadden aangemeld. De deelnemers werden hartelijk ontvangen door de kerstman en konden vervolgens genieten van een overheerlijke lunch, klaargemaakt door onder meer vrijwilligsters Trees en Esther, en bestaande uit soep naar keuze, luxe belegde broodjes, een overheerlijke fruitsalade en een toetje.  

Na de lunch konden de ouderen een mooie grote houten kerstboom met lampjes maken of een feestelijk kerststukje. Deze workshops waren onder begeleiding van eveneens enkele Bergspil-vrijwilligers.

Tijdens de workshops konden de ouderen tevens genieten van overheerlijke nootjes, geschonken door De Kaasgraaf. Bovendien kwam Kaasgraaf Hubert later deze middag nogmaals binnenlopen met een grote plank met lekkere stukjes kaas. Het eerste rondje kaas deelde hij dan ook zelf uit.

Verder kwam ook de eigenaar van Oliebollenkraam Tolberg nog even langs met een grote schaal (nog) warme oliebollen. De ouderen lieten het zich goed smaken, want de schaal oliebollen en de plank kaasjes waren snel leeg!

De middag werd feestelijk en gezellig afgesloten met een glaasje warme glühwein, waarna de ouderen naar huis togen met hun zelfgemaakte kerstbomen en kerststukjes. De vrijwilligers van de Bergspil kregen wederom diverse complimenten van de ouderen. Het was dus wederom een zeer geslaagde middag.

Meer berichten