Foto: Eigen foto Frank van Beers

Terugkijken op een mooi sportjaar

Het jaar 2018 is al bijna voorbij. Tijd om ook dit jaar kort terug te kijken naar wat hoogtepunten van het sportjaar. Naast de wielerzomer van 2018 en de klassieke Halve Marathon van Roosendaal kijken we ook onder andere terug naar de eerste Brabantse Wal Trail en het bedwingen van de Mont Ventoux op een eenwieler door een Roosendaler.

Door Bert Pessink

Voor toprenner Sjoerd van Ginneken uit Heerle was 2018 een geslaagd jaar. "Ik ben mijn jaar begonnen bij de Herald Sun Tour in Australië. Mijn voorjaar heb ik veel voor mijn wielerploeg kunnen doen als dat nodig was, maar voor mezelf had ik er iets meer van verwacht. Bij het Nederlands Kampioenschap op de Brabantse Wal was ik goed, zat lang mee in de wedstrijd en in de finale nog in de kopgroep. Jammer genoeg werd het een eindsprint, dat was wel zuur."

Na een hoogtestage van drie weken in Livino reed Van Ginneken als knecht van zijn ploegmaat Taco van den Honert in de Binckbanktour goed mee. Hij merkte dat hij weer een stap had gezet. "Het najaar reed ik een aantal top 10 plaatsenringen in klassiekers. Ik heb in juni al vernomen dat ik ook komend jaar in het team van Roompot-Charles en dat is een bevestiging dat het goed gaat. Ik heb er vertrouwen in."

Eenwieler op de Mont Ventoux

Een andere opvallende wielerprestatie leverde Frank van Beers uit Roosendaal. Hij beklom op een eenwieler de Mont Ventoux tijdens Colsensation. Van Beers: "Als zelfs ik nog kan leren eenwieleren, wat is er dan nog meer mogelijk? Voor mij werd een uitdaging een jaar lang een obsessie; het moest en zou lukken op één wiel de Mont Ventoux beklimmen, gewoon omdat het misschien toch zou kunnen. Mede vanwege alle steun en vertrouwen die ik kreeg werd het voor mij een echt hoogtepunt van 2018."

Eerste Brabantse Wal Trail

Ook organisator Antoon Uijtdehaag van de nieuwe Brabantse Wal Trail kijkt tevreden terug op de eerste editie: "Tijdens de eerste editie van de Brabantse Wal Trail zagen we vele deelnemers moe, maar met een glimlach op het gezicht de finish bereiken. Zowel voor de deelnemers van de kortere afstanden alsmede de ultratrailers op de 100 kilometer waren enthousiast over de natuur en het trailen op de Brabantse Wal."

Halve Marathon

Tot slot kijkt ook Edward Heijnemans van de Halve Marathon van Roosendaal terug op 2018. "We hadden een absoluut record jaar en zijn heel tevreden. Vooral de KPO-jeugdloop met ruim 1000 deelnemers was top, maar ook de andere afstanden." Ook de mooie medaille ter gelegenheid van de Roosendaal 750 jaar werd goed ontvangen. "Voor komend jaar wil ik iedereen, maar vooral de middelbare scholieren weer uitnodigen om mee te doen, want het is al 35 jaar een mooi feestje om mee te doen of om aan te moedigen."

Meer berichten