Elk jaar komen enkele duizenden mensen uit Roosendaal en omgeving op de vuurwerkshow af.
Elk jaar komen enkele duizenden mensen uit Roosendaal en omgeving op de vuurwerkshow af. (Foto: Christian Traets)

Jaarlijkse vuurwerkshow aankomende zaterdag

Van een kleinschalig evenement naar een vast (gezins)uitje voor veel Roosendalers. Zaterdag 22 december vindt de Vesta Vuurwerkshow weer plaats in Roosendaal. Op de Westelijke Havendijk organiseert Vesta Vuurwerk haar jaarlijkse vuurwerkshow waar elk jaar enkele duizenden mensen uit Roosendaal en omgeving op af komen.

De aanvang is om 19.00 uur en om 19.30 uur barst de eerste show los. Hierin worden nieuwe en vertrouwde producten aan het publiek getoond. Vervolgens start een spectaculaire lasershow en aansluitend de show waar eigenlijk iedereen voor komt, de Pyromusical. Ondanks het slechte weer vorig jaar kwamen enkele duizenden bezoekers naar het evenement.

"Mensen kwamen door weer en wind naar het evenement. Elk jaar zien wij een groei in het bezoekersaantal tijdens het evenement. Waar we het eerste jaar begonnen met enkele honderden bezoekers, hebben we het inmiddels al over enkele duizenden bezoekers. Je kunt wel stellen dat het voor veel mensen een vaste prik in hun agenda is geworden", aldus Jeffrey Tepe, bedrijfsleider van Vesta Vuurwerk.

Dit jaar vindt de vuurwerkshow een week later plaats dan de voorgaande jaren. "We speelden al langer met de gedachte om de jaarlijkse show een week op te schuiven omdat vuurwerk dan nog meer leeft. De feestelijke activiteiten van '750 jaar Roosendaal' dit  weekend, gaven de doorslag om de show te verschuiven zodat alle Roosendalers toch aanwezig kunnen zijn bij de spectaculaire vuurwerkshow."

De verwachting is dat ook dit jaar weer enkele duizenden bezoekers naar het evenement komen ondanks de datumwijziging. Tijdens het evenement kunnen bezoekers hun ogen uitkijken in de showroom van Vesta Vuurwerk. Voor de kinderen is er gratis warme chocolademelk, voor de ouders Glühwein, koffie of thee.

Het afgelopen jaar heeft Vesta Vuurwerk zich op meerdere evenementen mogen laten zien. "Door het jaar heen verzorgen we meerdere shows bij grote en kleine evenementen in en om Roosendaal", zegt Jeffrey Tepe. "Zoals dit jaar mochten we tijdens Roosendaal 750 jaar de special effects en het vuurwerk verzorgen."

Meer berichten