Faisal en Shami voor de nieuwe locatie van het Argentijnse steakhouse Los Latinos. Samen met hun broer Salman runnen ze het restaurant.
Faisal en Shami voor de nieuwe locatie van het Argentijnse steakhouse Los Latinos. Samen met hun broer Salman runnen ze het restaurant. (Foto: )

Vernieuwd Los Latinos-restaurant: 'Dit is een droom die uitkomt'

Na anderhalf jaar verbouwen is zo'n zes weken geleden het nieuwe Los Latinos-restaurant in Roosendaal opengegaan. Het Argentijnse steakhouse zat altijd aan de Nieuwe Markt, maar heeft met het ruim opgezette gebouw aan de Raadhuisstraat een gouden locatie te pakken.

Door Michel Musters

Al zou je het niet zeggen wanneer je door de Raadhuisstraat loopt. Het restaurant staat niet direct aan de straat, maar is bereikbaar via een zijstraatje tussen diverse gebouwen in. Een bord met daarop de naam Los Latinos verraadt al waar mensen moeten zijn, maar de eigenaren willen de entree nog veel prominenter gaan vormgeven. In de ruime voortuin, waar in de zomer terrasjes kunnen staan, wordt nog druk gewerkt om meer groen te krijgen, waaronder een aantal gigantische kerstbomen.

Eenmaal binnen kijk je de ogen uit. Het gebouw stond voordat de drie broers Shami, Faisal en Salman Nawaz het huurden al geruime tijd leeg, en samen met de verhuurders hebben ze van de oude breigoederenfabriek (die vroeger altijd via de Nieuwstraat bereikbaar was) in anderhalf jaar tijd iets prachtigs gemaakt. De ruime setting met bovenverdieping staat in schril contrast met de smallere vorige locatie aan de Nieuwe Markt. Er staan grote, houten tafels in, de gigantische bar valt meteen op, zelfs aan een invalidetoilet is gedacht en de koks hebben meer ruimte aan de grill.

Want daar gaat het uiteindelijk natuurlijk om bij een Argentijns restaurant: heerlijke, grote stukken vlees die op houtskool worden gegrild. "Al het vlees komt uit Australië en Nieuw-Zeeland", zo vertelt Shami. "Argentinië had in het verleden een embargo op het exporteren van vlees en toen moesten we uitwijken, maar dat is zo goed bevallen dat we bij dit vlees zijn gebleven. Dat is kwalitatief veel beter." De gerechten worden gecomplimenteerd met typische Argentijnse chimmichurri-saus. Net zo opvallend is dat de drie broers niet eens Argentijnen zijn, maar Pakistanen. "We zijn er gespecialiseerd in, hebben lang in deze keuken gewerkt en zijn erg ondernemend ingesteld."

Sinds de nieuwe locatie is geopend, is het nog veel drukker geworden in de zaak, waar nu gelukkig ook meer ruimte voor is. Wel zijn extra part- en fulltime krachten meer dan welkom. Mensen die interesse hebben in werk kunnen gewoon binnenlopen voor meer informatie. Om een hapje te eten wordt vanwege de populariteit wel geadviseerd van te voren te reserveren.

Wat Shami betreft is dit nog maar het begin. "Dit is een droom die uitkomt. Deze verhuizing was echt de juiste beslissing. We willen er zelfs nog restaurants bij. Op de oude locatie aan de Nieuwe Markt open we later dit jaar een Indiaas Pakistaans restaurant." Een officiële opening voor het nieuwe Los Latinos staat nog niet gepland. "Misschien begin volgend jaar. Of misschien op 10 april pas, dan bestaan we 13 jaar." Argentijns op zijn best, dat blijkt nu niet alleen uit het vlees, maar ook uit de locatie.

Meer berichten