Gesloten ogen is voor 19,95 euro verkrijgbaar via elke reguliere boekhandel en via internet.
Gesloten ogen is voor 19,95 euro verkrijgbaar via elke reguliere boekhandel en via internet. (Foto: José Vriens)

José Vriens schrijft spannend vervolg op Donkere Ogen

"Het verhaal was nog niet af", zegt de Roosendaalse José Vriens over Gesloten ogen, het langverwachte vervolg op Donkere ogen. Toch zijn het twee zelfstandig te lezen boeken.

"Voor Donkere ogen was het verhaal wel afgerond, maar er zat nog veel meer in dat verteld moest worden. Alle hoofdpersonen komen terug. Het verhaal maakt een sprong in de tijd en gaat verder op het moment dat ze erachter komen dat het gevaar nog niet is geweken."

De hoofdpersonen wonen in Frankrijk, maar blijken daar toch niet veilig te zijn voor de ex-man van Marloes. Hij probeert zijn kinderen terug te krijgen en dat lukt. Marloes en haar man Hank komen tijdens hun zoektocht naar de kinderen in Noorwegen terecht.

De landen waarin het verhaal zich afspeelt zijn gedeeltelijk uit eigen ervaring beschreven. "We zijn inderdaad op een aantal plekken geweest die ik beschrijf. Onder andere in Oostenrijk en Noorwegen. Zelfs de reis hebben we deels gemaakt. De rest heb ik met de nodige research en fantasie erbij bedacht", aldus Vriens.

Gesloten ogen is het 44ste boek van de Roosendaalse schrijfster. Hoewel ze meestal familieromans schrijft, bevat dit boek wat meer thrillerachtige elementen. "Het is een behoorlijk spannend boek, maar het is niet mijn eerste boek met een spannend en thrillerachtig verhaal. Net als Donkere ogen is het een roman met een flinke dosis spanning erin. Toch speelt ook de liefde een rol in beide verhalen."

Een echte overstap naar het thrillergenre gaat Vriens dan ook waarschijnlijk niet maken. "Dat denk ik niet. Een mengeling vind ik tot nu toe leuk om te schrijven."

Meer berichten