Blazersensemble Hoklavier
Blazersensemble Hoklavier (Foto: Johan van der Burgt)

Koperen Rooversconcert door Hoklavier

Alweer ruim 12,5 jaar staat Jan Roovers uit Roosendaal als dirigent voor Hoklavier (blazersensemble met piano) uit Oudenbosch. Dit is de aanleiding voor het geven van een feestelijk concert door het ensemble. Onder zijn enthousiaste en bezielende leiding musiceert het ensemble elke maandagavond in de Prot. Kerk te Oudenbosch.

Hoklavier bestaat uit 10 musici: 9 blazers (dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn, fagot en baritonsax) en een pianist. Het repertoire is veelzijdig. Van klassiek tot populair, zodat iedere luisteraar zeker iets van zijn/haar smaak zal horen. Het enthousiasme en de vakkundige leiding van Jan Roovers zorgen er voor dat elke repetitie een muzikaal feestje is voor de spelers. Een nieuw muziekstuk is vaak een grote uitdaging, die graag wordt aangegaan.

Ter gelegenheid van het koperen dirigentenjubileum, zal het programma geheel bestaan uit muzieknummers die de dirigent zelf heeft uitgekozen. Het betreft o.a. Prélude in the King’s Hall van Grieg, My fair lady, Michel Legrand Selection, Bachsuite, Pavane van Fauré en de Star Wars Trilogy.

De musici hopen met deze selectie een afwisselend en mooi concert te bieden, waarbij u het enthousiasme met spelers en dirigent kunt delen. Het concert zal plaatsvinden op zaterdag 1 december om 19.30 uur in de Prot. Kerk aan de Fenkelstraat te Oudenbosch. Vrij entree.

Meer berichten