Foto: Koen Mol

Uitdagende ATB tocht Molenrijders

Door Bert Pessink

Over hoogste punt West-Brabant

Zondag 9 december tekenen de leden van RTC de Molenrijders uit Wouw voor de tiende keer voor een uitdagende ATB tocht. Tijdens de tocht maken de deelnemers extra hoogtemeters door per ATB (all terrain bike) de voormalige vuilstort De Kragge te beklimmen, het hoogste punt van West-Brabant.

Wouw – Voor de Molenrijders uit Wouw is de ATB tocht elk jaar weer het grootste evenement, in de afgelopen 9 edities kwamen er tot wel 1730 deelnemers aan de start om West-Brabant per fiets te verkennen.

"Ook dit jaar hebben we weer 4 afstanden, 20, 31, 50 en 62 kilometer. Onze ATB tocht heeft een extra aantrekkingskracht omdat we al negen keer op dezelfde datum zitten en de deelnemers weten dat we een organisatie hebben die klinkt als een klok", aldus Jac van Meer namens het organisatiecomité. Van Meer: "ATB fietsen is populair, afwisselend en uitdagend. Bovendien is de ondergrond steeds verschillend en is het vaak draaien en keren. Tel daar het weer met winterkou en de wind bij en je hebt een mooie sportieve uitdaging.


Alle tochten gaan onverhard door de mooie natuur van West-Brabant, letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is de beklimming van Kragge 2 in het begin en als de deelnemers terugkomen is er de beklimming van Kragge 1. Bovenop de Kragge 1 is zelfs een lus gemaakt van 2 kilometer vanwaar de rijders bij helder weer heel ver kunnen kijken. Zo zijn de tv-toren van Roosendaal, de Bergse Peperbus en de kerk van Steenbergen te zien. Naast De Kragge komen de deelnemers ook door het prachtige gebied van De Heide. Hier is een technisch traject uitgezet met korte bochten en steile hellingen.

Van Meer: "Die beklimmingen zijn een keer per jaar te doen, alleen voor onze ATB tocht gaan de hekken open. Van Meer hoopt dat het mooi weer is op 9 december. "Als het aan mij ligt is het de weken ervoor slecht weer en bij ons mooi, dat trekt extra liefhebbers."

Meer berichten