Foto: Frank Roks

Warm welkom voor Sint en Pieten in Roosendaal

'Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan', klonk het uit duizenden kinderkeeltjes toen afgelopen zaterdagmiddag 'Pakjesboot 55' het Zwaaigat binnen kwam varen.

Jong en oud keken uit naar de goedlachse Sint, die zich zwaaiend op de boeg omringt wist door zo'n driehonderd zwarte Pieten. Die waren zichtbaar blij weer in Roosendaal te zijn en maakten er in hun kleurrijke pakken een vrolijke boel van.

Na een korte rit met de cabrio werd Sinterklaas ontvangen op het podium door Wilma, Cindy en natuurlijk de Burgemeester. Daarna begon hij aan de intocht door Roosendaal. Langs de route stond, mede door het mooie weer, zoveel publiek dat op sommige delen de stoet moest stoppen om ruimte te maken om door te kunnen gaan.

De zwarte pieten deelden ruim 3000 kilogram aan snoepgoed uit en hadden ook een zeer mooi aandenken bij voor de kinderen met betrekking tot het feestjaar Roosendaal 750. Rond 16.00 uur kwam de Sint aan in de Kloosterstraat en is hij met zijn Pieten vertrokken.

Na afloop waren Sinterklaas en de hoofdpiet dan ook tevreden. Volgens laatste had de opkomst dit jaar alle vorige records gebroken en was alles bij de aankomst en tijdens de intocht door de binnenstad smetteloos verlopen.

Meer berichten