Tijdens deze tentoonstellingen kunt u een grote verscheidenheid aan rassen en kleurslagen bewonderen.
Tijdens deze tentoonstellingen kunt u een grote verscheidenheid aan rassen en kleurslagen bewonderen. (Foto: EWSV de Eendracht)

16e Plantageshow met 500 dieren ten behoeve van raszuiverheid

De Eerste Wouwse Sportfokkers Vereniging de Eendracht houdt op 7, 8 en 9 december haar 16de Plantageshow, in de grote zaal van de Geerhoek in de Kloosterstraat 19b te Wouw.

Op deze show zijn zo'n 500 dieren ingeschreven om te worden beoordeeld door deskundige keurmeesters. Door het houden en fokken van de dieren wordt de raszuiverheid behouden voor de toekomst, zodat we deze dieren niet alleen maar via een plaatje op internet kunnen zien, maar in het echt kunnen bewonderen.

Te zien zijn o.a. het grote Vlaamse Reus konijn en ook het kleine Kleurdwerg konijn, de majestueuze Australorps hoen maar ook het kleine Hollands krieltje, prachtige sierduiven en fraaie Keizerganzen en Bergeenden. Een grote variatie dus.

Cultureel erfgoed

Het doel van de vereniging is om ons cultureel erfgoed te behouden. EWSV de Eendracht probeert dit doel te bereiken door:

- Regelmatig vergaderingen te houden, waarop regelmatig inleidingen gehouden worden betreffende de kleindierenliefhebberij in al zijn facetten
- Het jaarlijks organiseren van tentoonstellingen van bovenstaande diergroepen
- Het uitgeven van vier clubbladen per jaar, waarin informatie wordt gegeven betreffende het houden, verzorgen en fokken van dieren
- Het in verenigingsverband zorg dragen voor het uitvoeren van de juiste entingen
- Het verstrekken en registreren van door het Ministerie van Landbouw erkende voetringen voor hoenders, dwerg-hoenders, sier- en watervogels en sierduiven i.v.m. de nieuwe vogelwet en het tatoeëren van konijnen
- Het via de bonden behartigen van de belangen van de kleindierfokker bij de overheid
- Het geven van voorlichting over voeding /huisvesting en fokkerij
- Het geven van advies bij de aanschaf van goed fokmateriaal en de begeleiding van beginnende liefhebbers.

Overweegt u door uw dierenliefhebberij een bijdrage te leveren aan de instandhouding en verbetering van rasdieren, aarzel dan niet maar vraag vrijblijvend informatie aan bij het bestuur van de vereniging.

Jaarlijks houdt E.W.S.V. de Eendracht tweemaal per jaar een kleindierenmanifestatie in buurthuis de Geerhoek te Wouw. Tijdens deze tentoonstellingen kunt u een grote verscheidenheid aan rassen en kleurslagen bewonderen.

Data en tijden

Het publiek kan komen kijken op vrijdag 7 december van 20.00 tot 22.00 uur, zaterdag 8 december van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag 9 december van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten