Foto: Cor Dekker

Oude stijl jazz en dixieland Bij Sfeerstrand Roosendaal

Zondag 25 november staat Sfeerstrand bij Stadsoevers in het teken van oude stijl jazz en dixieland. Vanaf 15.00 uur treden twee geweldige jazzbands op: Hugger Mugger Jazzband en Ferrymen Jazzband.

Zij nemen ons mee naar de basis van de jazzmuziek, en door hun enthousiasme kan het publiek gewoonweg niet stil blijven staan tijdens hun optreden. Entree is gratis.

De Hugger Mugger Jazzband

De Hugger Mugger Jazzband is in 2010 begonnen als een band van enthousiaste muzikanten uit de regio West Brabant. Maar vooral uit Breda. Door een initiatief van Joop van Gool kwamen muzikanten bij elkaar, die samen oude stijl jazz muziek wilden maken en optreden tijdens het Jazzfestival. Plezier staat voorop. Het repertoire bestaat nu uit oude stijl swing standards. De repetities vinden plaats in Boerke Verschuren (het Ginneken), de bakermat van de oude stijl jazz. Enkele leden hebben ook meegedaan aan de Roosendaal 750 Jamsessies onder leiding van Ton van der Geijn. Daar heeft vooral banjospeelster Donna Magermans veel indruk gemaakt.

Bezetting

Joop v. Gool (bas); John van Nijnatten (drums); Donna Magermans (banjo); Kees v.d. Veeken (trombone); Ton Vingerhoeds (trompet); Charel Habets (alt-en sopraansax); Huug Moerland (alt- en sopraan sax en zang); Jack de Jongh (baritonsax) en Bart Schuurmans (piano).

De Ferrymen jazzband

De Ferrymen jazzband is een band die zich voornamelijk richt op de oude jazz van de eerste helft van de 20* eeuw en dixieland. De band is rond 1980 ontstaan op tennispark Vierhoeven. De groep met "aanhang" is een hechte vriendengroep geworden, die ook buiten de optredens en repetities samen dingen organiseert. Het doet hun naam een eer aan, om zoals gewoonlijk nu eens niet te repeteren aan de Roosendaalse Vliet, maar een geweldig optreden op deze locatie, te mogen verzorgen.

Bezetting

Frans van Haren (klarinet en altsax); Geert Hoppenbrouwers (trompet, zang); Ton van Beers (piano); Roel van Oosterwijk (tenor- en sopraansax); Rienus Kouters (tenorsax); Toon Schuurbiers (trombone); Wijnand Hollander (gitaar en elektrische bas); Ad Luijkx (blaasbas); Rob Hagenaars (drums); Jacqueline Hollander (zang).

Meer berichten