Smidje Verholen
Smidje Verholen (Foto: Smidje Verholen)

Smidje Verholen in Openluchttheater Nispen

De herfst en Smidje Verholen passen wel bij elkaar. In een tent over het Openluchttheater van Nispen zal het 24 november goed vertoeven zijn. Met verhalende volksmuziek uit onze eigen streek in het West Brabants dialect.

De in 1981 opgerichte streekband, kende in de begin jaren diverse bezettingswisselingen maar is de folk altijd trouw gebleven.

De muziek kent invloeden die variëren van Ierse Folk, liedjes uit de Kempen tot polka’s uit Oostenrijk. De verhalen van de liedjes zijn vaak werkelijk uit het verleden gegrepen; hoewel ze soms onzinnig lijken, blijken ze geschiedkundig op waargebeurde verhalen of mooie legendes te zijn gebaseerd.

Huidige bezetting; Paul van Hulten (zang, trekzak, theekist), Jac Bastiaanse (fluiten, klarinet,, hommel, zang), Roy Kivit (saxofoon, theekistbas, gitaar, zang), Rietje Mahieu (viool, accordeon, theekistbas, zang) Hans Luijten (accordeon, trekzak, hommel, gitaar, zang) en René Lambrechts.

Mocht vanwege onverhoopt te slecht de tent niet opgezet kunnen worden dan gaat het optreden door in de kerk van Nispen. Kassa open 19.30 uur. Aanvang optreden 20.15 uur.

Kijk voor actuele informatie op de website of volg het Openluchttheater op Facebook.

Meer berichten