Viertal Puitelaand bekend gemaakt

Zaterdag 10 november was het weer een drukte in Puitelaand. ’s Middags waren er een grote groep Puiten en Puitinnen druk bezig met het knutselen van hun eigen lampion om ’s avonds de lampionnenoptocht te kunnen lopen. Er werd geplakt, geverfd en geknipt maar het resultaat was weer prachtig.

Daarna kwamen de frietjes op tafel van de plaatselijke frituur en toen werd het toch wel heel spannend. Want wie zouden dit jaar de Prins, Nar, Pliesie en Boerin worden? Alle puiten stonden te wachten op het schoolplein, maar er was 1 groot probleem.

De hoogheden kwamen met een zeppelin maar er was te weinig licht op het schoolplein. Gelukkig konden ze nog wel landen bij de nieuwbouwwijk want daar was meer licht. Toen was het moment daar want wie kwamen er het schoolplein opgelopen? Prins Ruben I (Ruben Koevoet), Nar Cobus (Remco P

aesschen), Puitepliese d’n Kwaoker (John Valkenburg) en Grootste Boerin Fientje Flits (Maria Poldermans). De Prins moest wel eerlijk toegeven dat hij wel een beetje misselijk geworden was van het gewiebel van de zeppelin. Maar dat kon de pret niet drukken. Achter dweilband Puitgewóón kon de lampionnenoptocht van start gaan door de Herelse straten. Het beeldje van de Boerin met kalf had voor de gelegenheid ook al haar carnavalskiel aangekregen en daar werd het eerste insigne uitgereikt.

Monique Bogermans en Jan Elst zijn ieder jaar druk met ontwerpen, kleien, mallen maken en gieten van de insignes. Zij kregen uit handen van Prins Ruben I het eerste insigne uitgereikt. Daarna ging het hele spektakel nog verder in dorpshuis de Schalm waar de kinderen een lekkere traktatie kregen. Of dat het nog niet genoeg was, werd deze avond ook nog het nieuwe Puitelied voor de eerste keer gezongen.

Op de melodie van Jacqueline Vaseline was een geweldig leutig nummer geschreven. Daarna barstte het feest los want heel Puitelaand was weer erg blij met zo een goed viertal waar we weer een heel carnavalsjaar leut mee kunnen maken met het geweldige motto 'We zien ze vliege'. Voor verdere informatie en foto’s kunt u kijken op de website.

Meer berichten