Chelsey Heijnen samen met haar trainer Andre de Klerk met de zilveren medaille van de Eindhoven Box Cup.
Chelsey Heijnen samen met haar trainer Andre de Klerk met de zilveren medaille van de Eindhoven Box Cup. (Foto: Debbie Fraser)

Heijnen eindelijk voor eigen publiek

Chelsey Heijnen (19) werd afgelopen jaar Europees jeugdkampioene boksen in Sofia, mede door die prestatie werd ze tijdens het sportgala in Roosendaal verkozen tot sportvrouw van het jaar. 2018 verloopt anders dan het succesjaar 2017 doordat ze geveld werd door de ziekte van Pfeiffer. Inmiddels gaat het boksen weer een stuk beter en is Chelsey Heijnen op 24 november te zien voor eigen publiek in het talentencentrum Zuidwest Nederland op Sportpark Vierhoeven voor een interland Nederland-Duitsland.

Door Bert Pessink

Chelsey Heijnen moest dit jaar een aantal grote toernooien afzeggen door de ziekte van Pfeiffer, die had alle krachten uit haar lichaam weggenomen. "Eigenlijk wilde ik me ook voor de Eindhoven Box Cup op 15 oktober uitschrijven, voelde me nog niet goed genoeg. Mijn coach Andre de Klerk en ik hebben steeds gezegd: 'Hoe voel je je, dan zien we wel hoe het gaat.' In Eindhoven ging het boven verwachting goed. Ik kwam in de finale van mijn klasse tot 64 kilo en verloor van de Europees kampioene. De conditie is nu goed, alleen het vermogen om sneller te stoten moet nog beter."

Heijen werkt hard aan het verdere herstel. Zo heeft ze met haar begeleidingsteam een scala aan trainingen. Ook voeding en bijvoorbeeld de fysiotherapie is voor het bokstalent van de het jaar van de Nederlandse boksbond heel belangrijk. "Het mooie aan boksen is dat je zelf alles moet doen. Je moet alle trainingen je best doen. Ik heb een geweldig team om me heen, maar tussen de touwen moet ik het in drie keer drie minuten helemaal zelf doen. De sporttitel van het jaar in Roosendaal is voor mij belangrijk omdat mijn sportprestaties zijn opgevallen en dat boksen ook door andere mensen wordt gevolgd."

Na drie gemiste boks gala's in Roosendaal is 24 november voor Chelsey Heijnen een bijzondere dag. "Eindelijk mag ik voor eigen publiek boksen, dat is heel speciaal. Die avond kan ik laten zien dat ik weer terug ben. Ik heb er heel veel zin in."

Interlandtopper boksen NL-DU

De top uit de nationale Olympische bokswereld strijdt op 24 november om het felbegeerde kampioenschap in de Oberliga. In de ring komen vanaf 19.00 uur naast Chelsey Heijnen oa Cas van Peer, Rick de Nooijer en Lars van Tilburg. Ringspeaker is The fabulous Cis Hoefnagels.

De organisatie is in handen van RTC Zuid, Aleco Sport Visions, High School of Boxing en Boksbond Nederland. Locatie: Talentencentrum Zuidwest Nederland op Sportpark Vierhoeven. Kaarten zijn nog beperkt verkrijgbaar via andre@aleco.nl.

Meer berichten