Aankomst Sinterklaas in de haven van Oudenbosch
Aankomst Sinterklaas in de haven van Oudenbosch (Foto: Kees Schouw)

Zondag 18 november komt Sinterklaas aan in Oudenbosch

Op zondag 18 november aanstaande legt om 13.00 uur de pakjesboot van Sinterklaas aan in de haven van Oudenbosch. Het Sinterklaascomité nodigt alle kinderen uit om de Sint en zijn Pieten welkom te heten.

Nadat de pakjesboot heeft aangelegd aan de Kade springen de Pieten aan de kant en zullen ze traditiegetrouw snoepgoed en mandarijnen uitdelen. Burgemeester Jobke Vonk zal de Goedheiligman samen met de kinderburgemeester en de pastoor welkom heten in onze gemeente. Alle kinderen zullen Sinterklaas toezingen en uiteraard is er muziek.

Weer groots familiefeest in Fidei et Arti

Net als voorgaande jaren organiseert het Sinterklaascomité in samenwerking met Stichting Kinderopvang Oudenbosch een spetterend familiefeest in Fidei et Arti. Dit feest staat bol van gezellige Sinterklaas-activiteiten. Naast een meet en Greet met de Sint zijn er vele doe-activiteiten zoals een schminkhoek, een echte DJ Piet en een gezellige knutselactiviteit. De toegang is gratis. Alle kinderen zijn welkom!

Primeur: Werkkamer van Sinterklaas in het centrum

Ook benieuwd waar de Sint zijn gedichten schrijft en de cadeaus inpakt voor de Oudenbossche kinderen? Kom naar binnen gluren aan de Prof. van Ginnekenstraat 10. Daar hebben we speciaal voor de goedheiligman een werkkamer ingericht. Stop je verlanglijst in de brievenbus en doe mee met de prijsvraag. Vanaf het weekend van de intocht tot aan pakjesavond kun je een kijkje komen nemen.

Kleurwedstrijd

Om de intocht extra feestelijk te maken worden via de scholen en de website (www.sinterklaasoudenbosch.nl) kleurplaten verspreid. Op de scholen staan speciale inleverdozen. De kleurplaten worden in Fidei et Arti opgehangen. De mooiste winnen een prijs. De prijsuitreiking is tijdens het familiefeest.

Collecte

Samen met een groep vrijwilligers organiseert het Sinterklaascomité belangeloos de intocht van Sinterklaas. We zijn afhankelijk van giften en sponsoring. Voor extra inkomsten wordt er op zaterdag 17 november gecollecteerd in alle wijken in Oudenbosch.

Het Sinterklaascomité Oudenbosch kijkt uit naar de aankomst van Sinterklaas.

Meer berichten