Erfgoedcentrum Tongerlohuys Roosendaal; het Roosendaalse Missiehuis.
Erfgoedcentrum Tongerlohuys Roosendaal; het Roosendaalse Missiehuis. (Foto: )

Congres caleidoscopisch onderzoek van de Kempen

Op vrijdag 16 november houdt het centrum voor de studie van land en volk van de Kempen het 53e Algemeen-Kempisch congres in samenwerking met Brabants Heem.

Onderwerp van het congres is deze keer het Caleidoscopisch onderzoek van de Kempen. Onder de Groot-Kempen verstaan we de provincies Antwerpen, Noord-Brabant en deels Belgisch Limburg (Het Maas-Schelde-Demergebied).

Diverse sprekers geven elk vanuit hun eigen invalshoek hun visie op dit onderwerp. Zo zal professor Paul Klep van de Radbouduniversiteit Nijmegen een uiteenzetting doen over het ondernemerschap en de Nederlandse Staat in de Bredase context en geeft professor Theo Beckers een lezing over Brabantse missionarissen in de VS.

Het congres wordt gehouden in het Tongerlohuys in Roosendaal om 13.00 uur. De kosten voor dit congres bedragen 15 euro per persoon, inclusief koffie/thee. Aanmelden kan tot en met zondag 11 november via de website.

Voor belangstellenden verzorgt Joss Hopstaken een rondleiding in het Erfgoedcentrum Tongerlohuys (3 euro). Op vertoon van een Nederlandse Museumkaart is de rondleiding gratis. Er is slechts plaats voor 25 personen. De rondleiding start om 11.00 uur.

Meer berichten