Dit jaar arriveert de Goede Sint op 17 november. Alle kinderen van Roosendaal zijn uitgenodigd. [Foto: Monique's Creations Fotografie]
Dit jaar arriveert de Goede Sint op 17 november. Alle kinderen van Roosendaal zijn uitgenodigd. [Foto: Monique's Creations Fotografie] (Monique's Creations Fotografie)

Sinterklaas is weer onderweg

Op zaterdag 17 november is het weer zover: Sinterklaas arriveert in Roosendaal. Hij neemt maar liefst driehonderd pieten en 3000 kilo aan snoepgoed mee. Vanaf die zaterdag tot 6 december staat de agenda van de Goede Sint vol met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud.

Door Michel Musters

Het Sint-Nicolaas Comité Roosendaal heeft het er maar druk mee. Ze zijn al sinds begin dit jaar in de weer om er voor te zorgen dat de aankomst van Sinterklaas in de haven van Roosendaal en de daaropvolgende vieringen vlekkeloos kunnen verlopen. Op 17 november arriveert de Sint om en nabij 13:00 uur in de haven, waarna hij naar het Kadeplein gaat en zo de binnenstad in trekt. Natuurlijk is ook het paard van Sinterklaas erbij en zullen er een grote verscheidenheid aan Pieten aanwezig zijn, waaronder Acrobaatpieten, Snoeppieten, Jumppieten en Stuntpieten. Met 3000 kilo aan snoepgoed voor de hele viering tot 6 december moeten zoveel mogelijk kinderhandjes gevuld worden. Diezelfde dag is vanaf 15:30 uur de Pietendisco in de Kring, dat voor iedereen gratis toegankelijk is.

Sinterklaas heeft daarnaast een verrassing in petto: kinderen die op de dag van de intocht snoepgoed krijgen, maken kans op een geheime sleutel te ontvangen, waarmee ze VIP-toegang krijgen tot de Sinterklaasmusical in de Kring. Bram van Arendonk heeft samengewerkt met de Sint en Pieten om een show met veel muziek te maken die leuk is voor jong en oud. "Hopelijk zingen en dansen de kinderen gezellig mee", zo vertelt hij enthousiast. De show wordt op zondag 25 november om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur gehouden. Kaarten zijn voor 7 euro verkrijgbaar op de website van de Kring en gaan erg snel. Degenen die geen kaartje kunnen bemachtigen, zijn toch welkom in de Kring om gratis in de kleine zaal spelletjes te spelen en op een springkussen te ravotten.

Op zondag 25 november en 2 december trekken de Pieten ook de binnenstad in, want het is koopzondag en er zijn vast genoeg kinderen die zoet genoeg zijn geweest en wat snoepgoed willen. Zoals gebruikelijk rijdt ook de trein dan weer door de stad rond en zullen Ballonpieten de gekste figuren maken. Zaterdag 1 december vindt er van 12:00 tot 16:00 uur een spelletjesdag in Tolberg Centrum plaats waar kinderen tot 10 jaar en hun ouders geheel vrijblijvend welkom zijn. Hier kan men een echt Pietendiploma binnenhalen. De dag is elk jaar een groot succes met zo'n vijfhonderd kinderen.

Tot slot is er op de website van Sinterklaas Roosendaal een mooie kleurplaat te vinden. Kinderen kunnen deze kleurplaat downloaden en aan een van de vele Zwarte Pieten tijdens de intocht geven. Op 2 december zullen Sinterklaas en de Zwarte Pieten dan de huizen waar de kinderen wonen die het mooist hebben gekleurd en geknutseld bezoeken, natuurlijk in samenspraak met de ouders. Het wordt dus weer een enorm drukke maar vooral erg leuke viering voor Sinterklaas en Zwarte Piet!

Meer berichten