De Award is een beloning voor bedrijven die een bijdrage leveren aan Roosendaal door innovatief te zijn, banen te scheppen, duurzaam te zijn en maatschappelijk verantwoord te ondernemen.
De Award is een beloning voor bedrijven die een bijdrage leveren aan Roosendaal door innovatief te zijn, banen te scheppen, duurzaam te zijn en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. (Foto: Hans Lunenburg)

Ondernemers in het zonnetje tijdens Roosendaal Business Awards

Op maandag 5 november - op de 750ste verjaardag van Roosendaal - wordt de Ondernemersprijs van Roosendaal wederom uitgereikt. De uitreiking van de prijzen wordt officieel ondersteund door B&W en vindt plaats tijdens een feestelijke avond in de grote zaal van Schouwburg De Kring te Roosendaal.

Deze Ondernemersprijs van de gemeente Roosendaal is een prijs voor voortreffelijk ondernemerschap en wordt jaarlijks uitgereikt in Roosendaal. De Award is een beloning voor bedrijven die een bijdrage leveren aan Roosendaal door innovatief te zijn, banen te scheppen, duurzaam te zijn en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De award wordt tijdens een feestelijke avond uitgereikt en is een initiatief, gestart dóór ondernemers vóór ondernemers. De Award wordt gesteund door partijen die betrokken zijn bij het creëren van een ondernemend klimaat via co-creatie.

Middels de Roosendaal Business Awards worden ondernemers in het zonnetje gezet. Deze spraakmakende zakenprijs staat in het teken van social capital, ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid, toekomstvastheid en citymarketing en is een prachtige gelegenheid om doelen van onderwijs, (semi-)overheid en het Roosendaalse bedrijfsleven te verenigen. De prijs reflecteert de trots op Roosendaal en de trots op goed ondernemerschap en draagt daarmee concreet bij aan de regiostimulering. Een deskundige, onafhankelijke jury maakt de uiteindelijke winnaar bekend. Media-partner De Persgroep zorgt voor de nodige publiciteit.

De 'Roosendaal Business Awards' overkoepelt hiermee afzonderlijke belangenverenigingen en activeert als een glasvezelnetwerk het sociaal kapitaal in Roosendaal!

Roosendaals Trots

Tijdens de Roosendaal Business Awards passeren vier categorieën de revue, namelijk één voor bedrijven van 1 tot 20 medewerkers, één voor bedrijven met meer dan 20 medewerkers, één voor bedrijven met een hoge 'City'waarde voor Roosendaal, en een ZorgAward. Voorafgaand aan de Awards wordt in elke categorie een selectie gemaakt van genomineerden die voldoen aan de vooraf opgestelde criteria.

Deskundige jury

De selectiecriteria zijn vastgesteld door een deskundige, onafhankelijke jury:

- Dennis Klasen (partner Van Oers Accountancy & Advies);
- Jeffrey Coppens (directeur Coppens Uitvaartzorg);
- Machiel Gelok (partner Haans Advocaten);
- Jan Willem Passer (DGA Karpack Verpakkingen);
- Chris Cornet (rayondirecteur ING - tevens voorzitter).

Uit de top 3 kiest de jury de winnaar op basis van onafhankelijke toekenning van punten. Een boeiende presentatie van de bedrijven wordt aan het grote publiek getoond.

Op de avond van de Awards wordt de winnaar bekend gemaakt en wordt aan het bedrijf met het meest robuuste bedrijfsmodel de Award uitgereikt. De volgende morgen zal de media-partner verslag doen van de uitreiking. De voorzitter van de jury reikt een oorkonde met de juryresultaten uit.

Feestelijk programma

Roosendaal viert op 5 november zijn 750ste verjaardag. Dit jaar pakt men dan ook uit met een feestelijke toppers. Naast uitstekende ondernemers presenteert men een programma vol inspiratie, culinaire heerlijkheden en geweldig entertainment.

Traditiegetrouw opent burgemeester Niederer de Ondernemersprijs waarna gast-spreker en top-bestuurder Jack de Kreij alle aanwezigen een inspirerende business-boost geeft.

De presentatie is dit jaar in de Roosendaalse handen van Evelien van de Bergh. Evelien is zeker geen onbekende in het wereldje. Naast presentatrice is zij actrice, theathermaakster en zangeres. Op dé 750ste verjaardag van Roosendaal wordt u getrakteerd op feestelijk Roosendaals talent. Er zullen geweldige optredens zijn van Martine van de Kar, Julia Schutten, het orkest HIP, Andy Dellenoy en The Billy's. Als klap op de vuurpijl treedt de populaire meidengroep O'G3NE voor u op.

Laagdrempelig

Iedere Roosendaalse ondernemer is welkom. Om de Award een laagdrempelig karakter te geven voor zowel MKB, ZZP als Startende ondernemers zijn verschillende tickets te verkrijgen. Om dit mogelijk te maken wordt het bedrijfsleven benaderd om zich te verbinden aan de Awards.

Dit kan als Gouden of Zilveren gast (lees: sponsors, hoogwaardigheidsbekleders en belangstellende ondernemers). MKB-ers, ZZP-ers en overige ondernemers wordt de mogelijkheid geboden om voorafgaand aan de Awards informeel te netwerken. Daarnaast worden alle Roosendaalse organisaties uitgenodigd om tegen een kleine vergoeding deze avond en uitreiking bij te wonen. Deze deelnemers krijgen direct toegang tot de uitreiking middels Inloop-kaarten.

Tot slot genieten alle aanwezigen tijdens de knallende After-party van diverse optredens waar alle Roosendalers elkaar ontmoeten.

Meer informatie treft u op www.RoosendaalBusinessAward.nl. Tevens kunt u op Facebook.com/roosendaalbusinessaward alle nieuwe ontwikkelingen volgen.

Meer berichten