Foto: Frank Roks

Rowwen Hèze in Roosendaal: altijd een feestje

Zodra het gezicht van de band Rowwen Hèze, gitarist en zanger Jack Poels, zaterdagavond een eerste riedeltje inzette, was het non-stop feest in de Roosendaalse evenmentenhal Metsj Point. Ruim duizend fans, waaronder een grote trouwe aanhang uit alle delen van het land, deinden uitgelaten op elk ritme mee.

De zanger koesterde zijn fans en nam de tijd om bekenden uit het publiek bij hun naam te noemen. Rowwen Hèze is een legendarische band die al vanaf 1985 op de planken staat en met hun Folk, Tex-Mex en Zydico-muziek overal met vrolijke noten strooien. Vorig jaar stonden ze voor het eerst in Metsj Point

Of hun quote; 'het is een kwestie van geduld, voor heel Brabant Limburgs lult' waarheid wordt valt te betwijfelen, maar Limburgs meelallen gaat ze hier goed af. Na de opening regende het anderhalf uur lang meedeiners en meezingers.

Naast Rowwen Heze stonden de bands Fik Erin (foto onder) en Baby Blue in het voor en na-programma en deden ook de DJ.s van Q-muziek met het Foute Uur een muzikale duit in het zakje.

Het in huis halen van topprogramma als deze vergt grote investeringen. De organisatoren blijven enthousiast en het siert de drie musketiers, Mark Jongeneelen en Bart van der Vorst van HB Max Events en Peter van Alphen van Metsj Point, dat ze niet schromen hun nek uit te steken.

"Zeker wel, let maar eens op in de toekomst. We bulken van de plannen", glundert woordvoerder Mark Jongeneelen die zelf een groot Rowwen Hèze-fan is. Meteen somt hij een rijtje wenselijke namen op om u tegen te zeggen. Wordt vervolgd.

Meer berichten