Ralph de Jongh XXL. Foto: Dave van Hout Photography.
Ralph de Jongh XXL. Foto: Dave van Hout Photography.

26 oktober Ralph de Jongh XXL in Hotel Tongerlo

Op 26 oktober treedt Ralph de Jongh met complete band op in Hotel Tongerlo te Roosendaal. Vanaf 20.30 uur is iedereen welkom voor het optreden van deze fantastische artiest. Entree is gratis.

Begin dit jaar heeft Ralph voor Hotel Tongerlo ook 18 schilderijen gemaakt. Iedere kamer is voorzien van een prachtig schilderij van deze eigenzinnige kunstenaar.

Welbekend in de muziekwereld heeft deze, rauwe zanger een enorme staat van dienst, zo wint hij in 2011 de Dutch Blues Award en in 2014 de Dutch Blues Challenge, en bracht reeds 30 albums uit, met eigen nmmers. Maar belangrijker is dat hij in 2004 door Harry ‘Cuby’ Muskee, ridder in de blues werd ontdekt en meegenomen op een tweejarige theater tournee om daar solo het voorprogramma bij C+B te doen. Harry schreef zelfs een aanbevelingsbrief voor hem.

“Een van de beste songwriters van Nederland” – Music Maker Magazine “Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien” – Het Parool LUST FOR LIFE : LFL’s Tjerk Lammers omschreef De Jongh eerder al als ‘een bluesartiest van absolute wereldklasse’.

Harry Muskee van Cuby and the Blizzards ontmoette Ralph de Jongh in 2004 en schreef een aanbevelingsbrief, die gaat als volgt:

'Ik stond in de gelagkamer van café De Amer een biertje te drinken en hoorde dat er een voorprogramma was. Nu let ik meestal niet zo op voorprogramma’s, maar dit keer hoorde ik een sound die me sterk deed denken aan oude blueszangers die ik in de Delta had gehoord.
Ik verwachte dan ook iemand uit Mississippi te zien, maar tot mijn verbazing zat een lange blonde jongen uiterst origineel slide-gitaar en mondharmonica te spelen.
Ralph de Jongh speelt met overtuiging en een drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet, gaat op in de muziek en bovenal is hij een jongeling die het aandurft nu eens niet te kiezen voor de ‘easy way out’: Glitter, snel succes…, maar voor een stuk cultuur in de vorm van de muziek van Robert Johnson, Son House, Elmore James en Muddy Waters.
U hoort nog van Ralph.
Met respect en genoegen, Rolde, Harry Muskee.'

Meer berichten