Foto: GGD West-Brabant

'Tijd van je leven' wint Cultuurprijs Roosendaal

'Tijd van je Leven' is de winnaar van de Cultuurprijs Gemeente Roosendaal geworden. Dat is vrijdagavond 5 oktober in theater De Kring bekendgemaakt.

Het project de Tijd van je leven is ontwikkeld om de kwaliteit van het leven van ouderen te verbeteren door creatieve tijdsbesteding. Hierdoor ontstaat meer onderling contact waardoor de mogelijke eenzaamheid onder ouderen wordt tegengegaan en de (positieve) gezondheid toeneemt.

Kunst speelt hierbij een belangrijke rol. Het is bedacht door Nieuwe Veste Breda, CultuurCompaan Roosendaal en CKB Bergen op Zoom in samenwerking met GGD West-Brabant en de zorginstellingen zoals Elisabeth, Groenhuysen en tanteLouise.

Annemiek van den Elshout (projectleider GGD West-Brabant): "Wij zijn supertrots op deze prijs. En dat deze mooie samenwerking van culturele- en zorgdisciplines door de jury wordt beloond met de winst. Tijdens de prijsuitreiking lieten de ouderen zelf zien hoe het werkt. Door dans drukken ze emoties uit die moeilijk in woorden te vatten zijn.

Maar er is nog veel meer! In de workshops komen verschillende kunstvormen aan bod, zoals boetseren, schilderen, tekenen, muziek, dans en hoeden maken. Tijdens de workshops delen de ouderen ook verhalen met elkaar. En op ontmoetingsdag worden ouderen gestimuleerd letterlijk over de streep te stappen als ze bepaalde dingen hebben meegemaakt, zoals de oorlog of verlies van dierbaren.

Het mooiste compliment kwam van een van de ouderen: "Ik heb mijn waardigheid terug…… daar is waar het om gaat!"

Meer berichten