Er wordt voorgelezen en je kunt leren over afvalstoffenscheiding, marshmallows verwarmen bij een vuurkorf of een herfststukje maken.
Er wordt voorgelezen en je kunt leren over afvalstoffenscheiding, marshmallows verwarmen bij een vuurkorf of een herfststukje maken. (Foto: Arboretum Oudenbosch)

Herfstkindermiddag in Arboretum voor kids (4-12 jaar)

Op 17 oktober is de herfstkindermiddag in het Arboretum Oudenbosch met als thema " Plant-en-Eter ".

Er is weer van alles te zien, te ruiken, te voelen en natuurlijk ook te doen. Op ontdekkingstocht gaan door de natuur en te proeven, zoeken, luisteren, kijken, rennen en genieten. Er wordt weer voorgelezen en je kunt leren over afvalstoffenscheiding, marshmallows warm maken bij een vuurkorf of een mooi herfststukje maken.

De meeste opdrachten worden begeleid door vrijwilligers. De wat oudere basisschoolkinderen kunnen alleen rondlopen, maar jonge kinderen hebben begeleiding nodig van een volwassene.

De kinderen kunnen starten tussen 13.30 en 15.00 uur. Vanaf 16.00 uur kunnen kinderen afmaken waar ze mee bezig zijn, en om 16.30 uur wordt de middag afgesloten. Deelname is 2,50 euro per kind. Volwassenen betalen 2.50 euro. Volwassenen met jaarkaart hebben gratis toegang, hun deelnemende kinderen betalen 2,50 euro.

Opdrachten worden zoveel mogelijk aangepast bij slecht weer. Het advies luidt om praktische kleding aan te doen. Het is handig om een (plastic) tas mee te brengen voor alle spulletjes die je mee naar huis gaat nemen.

Roland Frank Hoefsloot (beelden) en Vonne Hoefsloot Janssen (schilderijen) exposeren beiden in het Arboretum. Roeland en Vonne zijn de oprichters van 'De Kleine Tiki': School voor Kunstzinnig Dynamisch Coachen en innerlijke ontwikkeling in Breda en Assen. De Kleine Tiki bestaat sinds 1995.

Meer berichten