Het bizarre levensverhaal van de Bredase Dries van Kuijk wordt verteld in deze muziektheatervoorstelling over de Nederlandse manager van Elvis Presley.
Het bizarre levensverhaal van de Bredase Dries van Kuijk wordt verteld in deze muziektheatervoorstelling over de Nederlandse manager van Elvis Presley. (Foto: )

Voorstelling over de Nederlandse manager van Elvis Presley

Iedereen kent Elvis, maar de invloed van de man achter zijn succes wordt onderschat.

Theaterproducent en muzikant Hans van der Zee vindt het levensverhaal van de Nederlandse manager van de king of rock-'n-roll zo boeiend dat hij er een muziektheatervoorstelling over heeft gemaakt.

In 1929 stapte Dries van Kuijk als twintigjarige op de boot naar Amerika, zonder paspoort. Hij veranderde al snel zijn naam in Thomas Andrew Parker, beter bekend als Kolonel Tom Parker. Van 1955 tot aan de dood van Elvis Presley in 1977 was Tom zijn manager. Tom Parker overleed zelf op 87-jarige leeftijd in Las Vegas.

Het verhaal wordt muzikaal omlijst door een twaalfkoppig orkest en wordt ondersteund door filmbeelden. Theater, muziek en film zorgen ervoor dat het publiek terug gaat in de tijd van de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

De Kolonel – How to manage Elvis is een swingende voorstelling over een eigenwijze, doortastende en bijzondere Nederlander die zonder paspoort naar Amerika vertrok en nooit meer terugkeerde naar Nederland.

De Kolonel – How to manage Elvis is onderdeel van de dinsdagmiddagserie en te zien op dinsdag 16 oktober om 14.00 uur in de kleine zaal van De Kring Roosendaal. Kijk voor meer informatie op de website.

Meer berichten