In Bruin Café JaxX treden regelmatig bands op. Tijdens Tapage op 3 november kan men overal in de stad genieten van (lokaal) talent.
In Bruin Café JaxX treden regelmatig bands op. Tijdens Tapage op 3 november kan men overal in de stad genieten van (lokaal) talent. (Foto: )

Tapage moet bezoekers verrassen

Al sinds 1987 is Tapage in Roosendaal een feit: diverse horecazaken in het centrum van Roosendaal bieden gasten een gezellige avond met live muziek. Tijdens de editie die dit jaar op 3 november wordt gehouden moet de aandacht nog meer naar lokaal talent uit gaan en ook doen dit jaar meer eetgelegenheden mee.

Door Michel Musters

Vorig jaar draaiden Yonne van Gastel en Jack Siemons van Bruin Café JaxX, gelegen in de Molenstraat, al mee met de organisatie van Tapage, maar dit jaar nemen ze echt de leiding in het regelen van dit typisch Roosendaalse evenement. Dat het zich juist in Roosendaal afspeelt, moet nog meer dan anders blijken. "Er zijn zoveel sterke muziekacts in Roosendaal", vertelt Yonne. "Het zou toch zonde zijn als ze wel een podium buiten onze stad hebben, maar niet in Roosendaal zelf."

De juiste acts

Hoewel alle deelnemende horecazaken vrij zijn om hun eigen acts te boeken, heeft elke artiest die tijdens Tapage in JaxX staat wel op een of andere manier een connectie met Roosendaal. "We bieden alle deelnemende zaken graag een helpende hand om de juiste act te vinden via onze samenwerking met het Muziekhuis en ons eigen uitgebreide bestand." Cafés als Het Wapen, Chagall en De 3 Weesgegroetjes doen mee.

Dit jaar dus ook – meer dan gebruikelijk – deelnemende eetgelegenheden die meedoen, waaronder 2 Eat en Dakotaz. "Het is de bedoeling," zo vertelt Yonne, "dat acts daar om 20:00 uur beginnen. Dan kunnen mensen hun avond beginnen met een hapje en rustige muziek van singer-songwriters. Vanaf 22:00 uur gaat het vervolgens los in de deelnemende cafés met allerlei bands. We bieden echt een avondprogramma voor het uitgaand publiek."

Als kers op de taart kan die avond bij alle deelnemende zaken een folder met het programma meegepakt worden, waar ook een geschreven tekst van Wyo Hopstaken, de oprichter van Tapage, in staat. Zelfs de bierviltjes stralen de versmelting tussen oud en nieuw uit, met op de ene kant het allereerste logo van het evenement, en op de andere kant het nieuwe logo.

Samenwerken

De nadruk ligt op 3 november echt op de samenwerking tussen de diverse zaken: "Dat is heel belangrijk. We willen niet elkaars publiek stelen, maar juist samenwerken om een toekomst voor de horeca in Roosendaal op te bouwen. Dat kan alleen als we de handen ineen slaan en we bijvoorbeeld nog meer interesse in live muziek opbouwen. Ons doel is om mensen die komen positief te verrassen met de sfeer en de muziek. Dat de diverse horecagelegenheden er waardering voor krijgen en vooral dat we gasten verwonderen en welkom heten." Toegang is de gehele avond in alle deelnemende zaken gratis.

Meer berichten