Foto: Astrid Reijman

Zoektocht van Tim het konijn na 23 jaar in boekvorm

In haar studententijd schreef ze het verhaal en tekende de prenten voor het kinderboek 'Tim zoekt een instrument'. Bijna een kwart eeuw later verschijnt het in een officiële uitgave. Ontelbare keren las kleuterjuf Astrid Reijman het verhaaltje voor in haar klas.

Eerst in Den Haag en toen ze acht jaar geleden in Oudenbosch kwam wonen ook op West-Brabantse scholen. "Tim ontstond tijdens mijn Pabo-opleiding toen ik de opdracht kreeg een prentenboek te maken. Een vrije opdracht, maar mijn onderwerp was meteen helder. Ik wilde iets met vriendschap en liefde, betrokken zijn bij elkaar. Samen met zijn vriendjes gaat Tim op zoek naar het meest geschikte instrument.''

Hoe het afloopt vertelt Astrid niet. "Het is een echt voorleesboek. Ik heb het zo vaak aan de kleuters laten zien dat de 32 pagina's een beetje uit elkaar beginnen te vallen." Astrid Reijman is een kinderboekenfreak. In haar boekenkasten staan naar schatting zo'n 700 kinder- en prentenboeken.

Toen haar vaste oppas Eef Stolker het losbladig prentenboek onder ogen kreeg, ging het gesprek al snel over digitaliseren van de tekeningen en het verhaal. "Eef volgde een grafische opleiding en dat gaf mij het duwtje om alles in de computer te zetten, middelen die ik destijds nog niet had." Dat het kinderboek waarin vriendschap een grote rol speelt precies uitkomt in de kinderboekenweek met als thema 'vriendschap' is toeval.

"Vrijdag rollen de eerste veertig exemplaren van de pers. Afgaande op de eerste reacties zal een tweede druk niet lang op zich laten wachten", zegt Astrid, die nu doorpakt met nieuwe avonturen van Tim om ook die in boekvorm uit te brengen. Eén ding verandert niet: Astrid blijft ze voorlezen voor de kleuters, op welke school dan ook.

Meer berichten