NLD - Roosendaal. Foto gemaakt bij Hospice Roosdonck van Groenhuysen. Foto: Viditour.
NLD - Roosendaal. Foto gemaakt bij Hospice Roosdonck van Groenhuysen. Foto: Viditour. (Foto: Viditour)

Hospice Roosdonck houdt 13 oktober open dag

Hospice Roosdonck is nu zes jaar in gebruik. Een mooie locatie, waar privacy, rust, veiligheid, warmte en kwaliteit van leven voorop staan. Op zaterdag 13 oktober, de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg, kan iedereen die belangstelling heeft een kijkje komen nemen in Roosdonck en nader kennismaken.

Tijdens de open dag organiseert Roosdonck rondleidingen en kun je als bezoeker informatie ontvangen over het verblijf in het hospice. Er wordt dit jaar speciaal aandacht besteed aan complementaire zorg, waardoor geuren, oliën en visualisatie verlichting kunnen bieden bij pijn en andere klachten.

Een ander belangrijk element in het hospice is de aandacht voor naasten. Op de open dag kun je een kijkje nemen in de waakkast. Daar vind je de zogeheten 'waakmanden' met bijvoorbeeld cd's, puzzelboekjes en een deken om de lange waakuren door te komen.

Actief voor Roosdonck

Roosdonck mag rekenen op een actief en betrokken team vrijwilligers. Belangstellenden voor vrijwilligerswerk hebben deze dag de gelegenheid van andere vrijwilligers te horen hoe zij het werken in het hospice ervaren. Tijdens de open dag is de speciale Roosdonck-postzegel weer te koop, waarvan de opbrengst ten bate van Roosdonck komt.

Ook is het boekje 'Het leven dat je achterlaat' met persoonlijke verhalen en korte gedichten van specialist ouderengeneeskunde Ronald van Nordennen te koop, waarvan een deel van de opbrengst bestemd is voor Roosdonck.

Informatie

De open dag vindt plaats van 13.30 tot 16.30 uur. Hospice Roosdonck is gelegen aan de Kalsdonksestraat 89a in Roosendaal.   

Meer berichten