roosendaal danst, roosendaal 750 jaar, feestweek
roosendaal danst, roosendaal 750 jaar, feestweek (Foto: Hans Slui)

Roosendaal One World in het najaarszonnetje

De afgelopen vier weken heeft Roosendaal Danst (in samenwerking met Roosendaal 750) vier weken lang workshops gegeven op diverse dansscholen. Hierbij werden ook choreografieën gemaakt.

Aly Moreira (Brazilie), Viko Andy Rindarsyah (Indonesie) en Rahul Bhat( India), drie "artists-in-residence" van Roosendaal Danst! kwamen terug in Roosendaal om hun ambassadeurschap met elkaar vorm te geven .

Niet alleen creëerden ze drie prachtige danssolo's onder leiding van choreograaf/artistiek leider Jacques van Meel, ze werkten ook intensief samen met een aantalplaatselijke dansscholen (Dansatelier, HipHopFactory, Move On/dans, Dynamo dans) de Mbo-dansopleiding van Goes en Dansschool ENcore uit Kapellen.

De finale van dit project was op het grote podium op de Markt in Roosendaal, waarbij 225 dansers (amateurs en professionals) tezamen een grote dansvoorstelling presenteerden.

Het publiek genoot in de najaarszon niet alleen van een diversiteit aan dansstijlen, maar ook van de geëngageerde verhalen van hun gepresenteerd danswerk.

De finale met al deze dansers op het podium deed Roosendaal Dansstad ook daadwerkelijk schitteren.

Meer berichten