Foto: Ed Berendsen

Genieten van volkssport nummer 1

Op woensdag 10 oktober organiseert DVO'60 op haar velden aan de Sportstraat een Walking Football toernooi met 16 teams waaronder Feyenoord, PSV en RKC Waalwijk. Walking Football is een nieuwe voetbalvorm voor 60 plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Het spel wordt op wandeltempo gespeeld op een klein veld. Bovendien mogen er geen slidings worden gemaakt en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Door Bert Pessink

Piet van Osta van DVO'60 is er maar wat trots op. In het kader van Roosendaal 750 jaar komen op woensdag 10 oktober 16 teams naar de velden aan de Sportstraat voor een uniek toernooi Walking Football. Van Osta: "We zijn bij DVO'60 twee jaar terug begonnen met deze spelvorm voor ouderen die hun hele leven lang van voetbal willen genieten. Samen met de KBO en Sportservice Noord Brabant hebben we in die twee jaar bijna 20 spelers bij elkaar. In het kader van Roosendaal 750 wilden we iets leuks doen. In Nederland zijn bijna 300 verenigingen die Walking Football aanbieden en we zijn ze allemaal gaan aanschrijven. Het plan was een toernooi van 8 teams, maar al gauw waren we op 16 en hebben we een hoop teams moeten teleurstellen. Het is dus nu al een succes."

Het team van DVO'60 wat tijdens het toernooi als Old Stars Roosendaal 750 speelt, traint elke woensdagmorgen.

"Eerst worden de spieren een kwartier losgemaakt met oefeningen, daarna oefenen we wat spelvormen en we sluiten af met een partij. We trainen onder leiding van de bekende trainer Reinald Boeren die met zijn club Gemert binnenkort tegen Feijenoord speelt voor de beker. Vooral tijdens het kopje koffie en thee na de training is dat een mooi onderwerp van gesprek. Dit sociale gedeelte is bij Walking Football namelijk ook heel belangrijk."

Naast Piet van Osta en zijn team is ook Sportservice Noord Brabant enthousiast. "Het is de uitgelezen mogelijkheid om op je oude dag nog rustig te kunnen genieten van volkssport nummer 1 en ook nog betrokken te zijn of te worden bij een sportvereniging. Daarmee gaan we bepaalde gezondheidsklachten tegen bij deze doelgroep, ze worden vitaler, maar denk ook eens aan sociale doelen die bereikt worden zoals het tegengaan van eenzaamheid" aldus Jerome de Clercq van de Sportservice.

Niet alleen het wandeltoernooi is uniek, de organisatie heeft ook de bewoners van Heerma State en De Weihoek uitgenodigd op het sportpark van DVO'60, dat is voor de bewoners op zich al een mooie wandeling.

Het Walking Football toernooi begint op 10 oktober om 12.45 uur. Een wedstrijd duurt een kwartier en het veld is 30 bij 40 meter. De doelen zijn drie meter lang en 1 meter hoog. Het Cios levert de scheidsrechters. Rond 17.15 uur zal de prijsuitreiking zijn.

Meer berichten