Foto:

Van Mozart naar Queen in Lambertuskerk Wouw

Organist Janno den Engelsman uit Bergen op Zoom en Saxoranje uit Wouw gaan de uitdaging aan om samen een concert te brengen met als thema "Van Mozart naar Queen".

Het concert vindt plaats op zondag 23 september in de Lambertuskerk in Wouw om 16.00 uur. Entree is 10 euro.

Janno den Engelsman volgde orgellessen bij Flip Veldmans aan de Gemeentelijke Muziekschool in Bergen op Zoom. Het Muziekschoolexamen speelde hij in 1988 op het orgel van de Lambertuskerk in Wouw.

Aan het Utrechts Conservatorium studeerde hij orgel, klavecimbel en kerkmuziek. Hij won prijzen op orgelconcoursen in Leiden en Nijmegen. In 2006 werd hem de Sakko Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren toegekend.

Hij is actief in binnen- en buitenland en speelt als stadsbeiaardier op de torens van de Gertrudis in Bergen op Zoom en Zierikzee. Janno is organist-titularis van de Gertrudiskerk te Bergen op Zoom en organist- begeleider van het Lambertuskoor in Wouw.

Saxofoonkwartet Saxoranje is opgericht in 1989. Oorspronkelijk is het kwartet t.w.: Peter Matthijssen, Ludo Nuijten, Anja de Boer en Adrie Luijsterburg gestart vanuit harmonieorkest Oranje uit Wouw. Eerst bedoeld om het samenspel van de saxofoonsectie te bevorderen.

Later is het saxofoonkwartet vooral een doel op zichzelf geworden. Door de jaren heen zijn vele optredens verzorgd en hebben zij een veelzijdig repertoire ontwikkeld.

Meer berichten