Demonstratie politiebikers
Demonstratie politiebikers (Foto: Jelle schepers)

Zonovergoten 10e Buurtfestijn DesDia

Het 10e Buurtfestijn, georganiseerd door de Stichting DesDia, was evenals voorgaande edities weer een prachtig feest voor de jeugd. Even leek het er op dat de weersomstandigheden roet in het eten zou gooien. Buien, zelfs met onweer, waren voorspeld voor woensdagmiddag 5 september jl. Maar toen wethouder Toine Theunis, klokslag half twee, het buurtfestijn opende scheen er een heerlijk zonnetje en die ging niet meer weg.

De kinderen uit de wijk Kortendijk konden zich naar hartenlust uitleven. Met muziek van Boost kwam de stemming er goed in, met als gevolg spontane optredens van jeugdige talenten. Met begeleiding van de schilderclub van wijkhuis ’t Dijksteeke werden prachtige schilderstukken gemaakt. Voor de stand van de Schminksmoeltjes stond voortdurend een rij wachtenden. De dames maken dan ook prachtige creaties die bij meisjes en jongens in de smaak vallen.

Ook de oudhollandse spelletjes mochten zich in veel belangstelling verheugen. Of dat nou kwam omdat het team van KPO Basisschool De Saffier hier de leiding had of omdat er een lekkernij te verdienen was laten we in het midden. De demonstratie van de politiebikers oogstte veel ontzag, want de ‘boef’ werd nogal stevig aangepakt. Voor de stoere jongens en meisjes was de jungle hindernisbaan van Xplode natuurlijk een topper.

En er werd, vooral door de jongens, gevoetbald onder leiding van Sportservice West-Brabant. In plaats van de voorspelde buien werd het zelfs erg warm en daarvan krijg je een droge keel. Dat werd opgelost met de gratis drankjes en de ijsjes geschonken door Plus Gommers.

Het 10e Buurtfestijn was weer erg leuk. Niet alleen door het prachtige weer, maar zeker ook door de medewerking van de vele vrijwilligers en de steun van de buurtbewoners rond het speelveld achter de Desmijndijk. En niet in de laatste plaats door de vele deelnemers aan de activiteiten en de aanwezigheid van de ouders, grootouders en andere belangstellenden. Veel gehoord aan het einde van het feest: ‘Tot volgend jaar’.

Meer berichten