Elbers passie omtrent Kunst & Cultuur is groot en vind Ismène het zeer belangrijk dit uit te dragen voor onze maatschappij en onze toekomst.
Elbers passie omtrent Kunst & Cultuur is groot en vind Ismène het zeer belangrijk dit uit te dragen voor onze maatschappij en onze toekomst. (Foto: )

Ismene Elbers zingt met en als een klok bij carillonconcert

Dat de Sint Janstoren kan zingen gaat Ismene Elbers laten horen op 18 september vanaf 20:00 uur. Zij viert met het carillon 750 jaar Roosendaal mee. Een uur lang zal ze met stadsbeiaardier Toni Raats haar stem met de 48 klokken van de St. Jan laten samensmelten.

Het decor van de schemering en de nazomeravond in hartje stad doen de rest. Ismene zingt met de klokken van volksmuziek tot jazz. Op haar website en Zuidwest tv is al een mooie promo te zien. Marno Balemans zit achter de knoppen en gaat proberen de klanken de toren uit te krijgen. Luisteren kan direct rondom de toren of vanaf een sfeervol terras dicht bij de St. Jan in een romantische Roosendaalse avondsfeer. Na afloop kan het publiek Ismene en Toni ontmoeten aan de voet van de toren.

Al vele jaren treedt Ismene met veel liefde en plezier in Nederland en België op maar ook in andere verre vreemde landen. Zo woonde en zong ze een aantal jaren op de Filipijnen. "Het meest bijzondere aan mijn vak is dat wáár ter wereld ik zing, het me iedere keer weer een warm gevoel geeft. Iets wat je, als uitvoerend kunstenaar een magische voldoening geeft, die je hart voedt."

Naast dat ze als zangeres de bühne bezingt met haar jazzmuziek-voorstelling "The Story of Ella&Joe" met gitarist Tom Punt, heeft ze ook een fascinatie voor muziektheater. Elbers: "Middels het schrijven van teksten, poëzie en korte verhalen, kom ik tot de kern van mijn artiest zijn. Eén van mijn muziektheaterkindjes is 'Boom van Verlangen', een productie die niet alleenbijzonder dicht bij mezelf ligt, maar eenzelfde effect heeft op het publiek." Recentelijk stond ze op PinkPop, Solar Weekend Festival, Limburg Festival, TEDx Maastricht en de provincie Limburg.

Een klein stemmetje van binnen vertelde haar ooit; "Ismène volg je hart! " En dat doet ze dan ook voluit. "En laat dat nou precies zijn wat ik al jaren doe. Het is dan ook een eer om gevraagd te worden door Beiaardier Toni Raats om zo de kans te krijgen met de klokken van de St Jan te mogen zingen. Nu weet ik ook meer over de historische waarde van het Carrilion en waarom ik het zo romantische vind."

Ismène is geboren in België maar woont al jaren in Roosendaal. De liefde voor Roosendaal in combinatie met theater & muziek heeft haar mooie samenwerkingen en optredens in haar eigen woonplaats mogen brengen. Wellicht ken je haar van de Top2000 Roosendaal, Valley Sound Bigband, Just Like New York, Sfeerconcert, de Hippefair of andere momenten.

Meer berichten