Foto: Arboretum Oudenbosch

'Bic Picnic' zondag bij Arboretum Oudenbosch

Dit jaar is het thema van de botanische tuinen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen "Plant & Eter". In het kader van dit thema is er in een aantal tuinen van deze vereniging een "Big picnic" op zondag 2 september. De Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch is een van de deelnemers.

U bent zondag 2 september in Oudenbosch welkom vanaf 12.00 uur. Kom genieten van het arboretum en al zijn schoonheid en van de inhoud van de door u meegebrachte picknickmand of -tas.  Door de medewerkers van het arboretum wordt gezorgd voor iets te drinken en voor een aansluitend programma tussen 13.00 – 14.30 uur. De tuin is daarna nog open tot 17.00 uur.

De toegang aan de tuin en deelname kost zoals altijd slechts 2,50 euro p.p. en kinderen tot twaalf jaar gratis evenals de jaarkaarthouders.

Plant & Eter 

Dit jaar is er de bijzondere tentoonstelling Plant & Eter. Die laat de bezoeker kennis maken met de verhalen en bijzonderheden van de eetbare planten in de tuin. Eventueel kan je bij de wandeling gebruik maken van het tentoonstellingsboekje. Alvast thuis alvast even voorproeven? Dat kan op onze website of op www.botanischetuinen.nl.

Expositie Nanda Tree

Nanda de Tree uit Roosendaal, heeft als hobby glas/spiegel graveren een uit de hand gelopen hobby. Nanda doet deze hobby al veel jaren met veel plezier. Zij neemt regelmatig deel aan hobby - beurzen. Een andere hobby is met schelpen knutselen en deelnemen aan het project Sjors creatief. Haar liefde voor de natuur brengt haar deze zondag naar het Arboretum Oudenbosch, het is een uitstekende plaats om te exposeren  vanwege de natuur en rustgevende omgeving.

Expositie Piet Vonk

De Gemertse kunst-schilder Piet Vonk heeft tien dagen de expositiezaal van het toegangsgebouw als podium voor zijn expositie schilderijen. Zijn werk bestaat uit olieverf schilderijen, aquarellen en houtskool tekeningen. In de schilderijen en tekeningen komen afbeeldingen uit het boerenleven en boerderij-dieren voor, verder zijn er ook afbeeldingen uit de natuur. Tijdens zijn omzwervingen langs boeren en door de natuur komt hij weleens voorwerpen tegen die ik dan niet kan laten liggen, die gaan dan mee naar huis en worden later verwerkt in zijn kunstwerken. De omlijsting van sommige schilderijen bestaan dan ook uit zeer oude raamwerken
wat de kijker de indruk geeft of dat hij bij een oude boerderij naar binnen kijkt. Op www.kunstvanpiet.nl is meer van zijn werk zien.

Meer berichten