Op het dak van De Bergspil zijn vorige week zonnepanelen geplaatst.
Op het dak van De Bergspil zijn vorige week zonnepanelen geplaatst. (Foto: Hans van Damme)

Zonnepanelen op dak van De Bergspil

Bij Wijkcentrum De Bergspil, naast Tolbergcentrum, stond vorige week een grote hijskraan voor de deur. Diverse passanten vroegen zich daarom ook af wat er aan de hand was.

Niets ergs, want de hijskraan stond er om zonnepanelen op het dak te hijsen. Het dak van wijkcentrum werd die dag nl voorzien van in totaal 99 zonnecollectoren.

Subsidie

De bijna honderd zonnepanelen konden geplaatst worden met subsidie van de gemeente Roosendaal, waar duurzaamheid hoog op de agenda staat. De gemeente wil de komende jaren ‘duurzame idealen omzetten naar daden en resultaten’, aldus het ‘actieplan Roosendaal Futureproof’.

Duurzaamheid

Dat duurzaamheid eveneens hoog op de agenda van De Bergspil staat, blijkt onder meer ook uit het feit dat er inmiddels bijna overal ledverlichting is in het wijkcentrum en dat op het verwarmingssysteem onlangs een energiezuinige circulatiepomp is geplaatst.

Flink besparen

De vorige week geplaatste zonnepanelen moeten per stuk 250 watt power opleveren, laat bestuurslid Hans Zuijkerbuijk weten. Hierdoor kan De Bergspil in de toekomst flink besparen op de energierekening, want de verwachting is dat De Bergspil met de nieuwe zonnepanelen zelf ruim 90 procent van de benodigde energie opwekt.

Meer berichten