Foto: Tongerlo Toneel

Tongerlotoneel brengt St. Jan tot leven

Het Tongerlotoneel zal op zaterdag 8 en zondag 9 september de toren van de St. Jan tot leven brengen.

Ze doen dit door een  theatrale klim te maken met een authentiek en spannend Roosendaals verhaal uit begin vorige eeuw.  Sterke zenuwen, vaste benen en het ontbreken van hoogtevrees  zijn wel van belang om deze  klim veilig te kunnen  maken. Want niets is wat het lijkt.

De doorzetters krijgen de gelegenheid om,  na de ontknoping van het spel,  via de smalle trappen langs de galmgaten en historische luidklokken uit de 17e eeuw ook nog het carillon te bezoeken.

De voorstellingen zijn zaterdag 8 september om 11:00, 12:30, 14:00 en 15:30 uur. Op zondag 9 september wordt gespeeld op 13:00, 14:30 en 16:00 uur.

Vanwege de beperkte ruimte en de veiligheid kunnen steeds maximaal 16 personen de voorstelling bijwonen.

Om verzekerd te zijn van een plaats is het raadzaam om voor in te schrijven via t.raats@roosendaal.nl  voor een specifieke tijd en een eventuele 2e keus.  De bevestiging is dan tevens plaatsbewijs.

Verzamelen uiterlijk een kwartier voor de voorstelling bij hotel Tongerlo, een mooi adres om ook even tijdens monumentendag te verpozen.  Hotel Tongerlo werkt mee aan dit evenement door hun lokatie gastvrij  ter beschikking te stellen.  De toegang is op beide dagen gratis. 

Sinds 2005 timmert Tongerlotoneel aan de weg met workshops op het gebied van theater en improvisaties. De eerste voorstelling vond plaats op het Tongerloplein. Tongerlotoneel is geen vereniging maar een groep vrienden uit Roosendaal en omstreken. Het samen ontdekken van vernieuwende spelvormen op een gezellige manier zorgt voor veel inspiratie. Tongerlotoneel werkt in wisselende samenstelling en is daarmee heel flexible in het maken van voorstellingen op maat.

Zo  brengt het Tongerlotoneel de St. Jan samen met stadsbeiaardier Toni Raats  van haar grondvesten tot het carillon tot leven en levert zo een wel heel unieke bijdrage aan 750 jaar Roosendaal  in een  historisch décor.

Vriend worden van het Tongerlotoneel kan via de Facebookpagina en meer info kan gevonden worden op de website

U wordt welkom  geheten door Bernadette Dam, Sonja van den Biggelaar, Derk Koole, Jakkob Scheepers, Cocky van Meer en Merijn Backx.

Meer berichten