Yvonne Telleman met haar beeld 'Wat is het leven mooi'.
Yvonne Telleman met haar beeld 'Wat is het leven mooi'. (Foto: )

Vierde editie van KunstenOnder1Dak

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september 2018 wordt voor de vierde keer de kunstenmanifestatie "KunstenOnder1Dak" gehouden. Deze keer wordt De Sint Jan op de Markt in Roosendaal gebruikt als expositieruimte en staat de expositie grotendeels in het teken van Roosendaal 750 jaar.

Wederom komen er verschillende kunstvormen aan bod. De expositie is op zaterdag te bezoeken van 12.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De officiële opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 22 september om 14.00 uur.

"De inschrijftermijn voor de vierde editie van KunstenOnder1Dak is reeds verstreken en ruim 80 kunstenaars hebben zich aangemeld. Het beloofd wederom een prachtige expositie te worden. Een van de deelnemende kunstenaar is Yvonne Telleman. Yvonne heeft de opleiding kunstschilder gevolgd, maar nadat ze met stenen in aanraking kwam heeft ze zich helemaal op het beeldhouwen gericht. Yvonne: "Ik kwam in een winkel waar ik verf wilde kopen en daar zag ik een kist met stenen staan. Ik was gelijk verkocht. Beelden maken werd mijn doel."

Magisch

"Stenen bewerken heeft voor mij iets magisch", aldus Yvonne. "Ik werk ook met klei maar met klei bouw je een beeld op terwijl je bij het bewerken van een steen juist iets weg haalt wat niet bij het beeld hoort. Het is fantastisch om een ruwe steen te transformeren in een krachtige sculptuur met een ingetogenheid of juist een krachtige uitdagende sculptuur. Ik ben gefascineerd door houdingen en werk altijd vanuit een bepaald gevoel dat ik in mijn beeld tot uitdrukking wil brengen." Meestal begint Yvonne met het maken van een schets van klei. "En als ik volledig tevreden ben, dan pas werk ik het beeld uit in steen."

Trots op Roosendaal

Yvonne doet voor de tweede keer mee met KunstenOnder1Dak. Tijdens deze editie wil ze drie beelden laten zien. De beelden hebben als titels "Vrijheid", "Zelfbewust" en "Wat is het leven mooi". Yvonne: "Ik heb voor deze beelden gekozen omdat ik trots ben op Roosendaal. Ik woon er heel erg graag en ik woon er met opgeheven hoofd. De Sint Jan vind ik een prachtige locatie om mijn beelden te laten zien".

Workshops

Naast het zelf creëren van beelden geeft Yvonne ook workshops. Meer informatie is te vinden op haar website.

Meer berichten