Bij de DUO trek op zaterdag zitten er twee tractoren voor de sleepwagen.
Bij de DUO trek op zaterdag zitten er twee tractoren voor de sleepwagen. (Foto: Martijn van de Riet)

Machines op jacht naar de Full Pull

Komende vrijdag en zaterdag staat het terrein van de familie Rommens aan de Langeweg tussen Hoeven en Oudenbosch weer in het teken van Tractorpulling Oudenbosch, een combinatie van sport en feest. De KPJ-afdeling Oudenbosch is samen met het comité Tractorpulling Oudenbosch toe aan de twintigste editie waarbij zware tractoren een steeds zwaarder wordende sleepwagen vooruit moeten trekken.

Door Bert Pessink

Voor de KPJ-afdeling Oudenbosch is de organisatie van dit evenement het hoogtepunt van het jaar. "We zijn al vanaf januari samen bezig om er iets moois van te maken, het gaat dan om vergaderen, sponsoren en deelnemers benaderen, tekeningen maken enzovoorts. Het is prachtig om zoiets samen met elkaar in de zomer te organiseren" aldus Rik van den Brand, voorzitter van de KPJ Oudenbosch.

Op vrijdag komen vanaf 17.00 uur de klassen NTTO Farmstock en NTTO Standaardklasse op de baan voor de speciale sleepwagen. Dat zijn de speciaal voor het tractorpulling gebouwde machines die vaak met veel geluid en vuur hun kracht en kunnen demonstreren. Op zaterdag starten dan vanaf 15.00 uur de hydropullers en agrisportmachines, gevolgd door de regionale landbouwklassen en als laatste de altijd speciale DUO trek. Hierbij worden twee tractoren voor de sleepwagen vastgemaakt die dan samen zover mogelijk op die 100 meter moeten komen.

Het tractorpulling, ook wel trekker trek genoemd heeft zijn oorsprong in Amerika en is in Nederland geintroduceerd in 1977 bij ploegwedstrijden in Flevoland.

Van den Brand: "We zijn de laatste jaren veel gegroeid met ons evenement, hebben veel toeloop van publiek. De inschrijving is al even vol, we kunnen er geen deelnemers meer bij hebben. Ook met het weer hebben we de laatste jaren geluk en ook nu zijn de vooruitzichten goed. Ik verwacht een hoop volk. Het droge weer van de afgelopen tijd heeft weinig invloed op de wedstrijden, misschien dat we iets sproeien voor het stof. Dit weer is trouwens veel beter dan regen, want dan kunnen we niet rijden."

Lees deze week verder in de Gazet van Roosendaal.

Meer berichten