Elke Roosendaler krijgt de kans om bij het gratis toegangelijke concert aanwezig te zijn.
Elke Roosendaler krijgt de kans om bij het gratis toegangelijke concert aanwezig te zijn. (Foto: )

Uitbundig Zwaaigatconcert ter ere van 750 jaar Roosendaal

Twee koren, 3 solisten én het IQ Aarmoei-nieke zelf zijn de deelnemers op 8 september tijdens het unieke Zwaaigatconcert om 20.00 uur in de Roosendaalse Vliet. De repetities zijn na een stop van slechts enkele weken alweer gestart. Na het akkoord met de Stichting Roosendaal 750 jaar zijn nu alle deelnemers bekend.

Op 8 september hopen de mannen van de Kaai op goed weer en op veel publiek zowel op de wal als in een boot(je) in het zwaaigat in de Roosendaalse Vliet. Immers dan geeft dit illustere gezelschap in zwart-wit, onder de vlag van onze jubilerende stad, het inmiddels al veel besproken Zwaaigatconcert. De mede deelnemers werden onlangs uitgenodigd in het stamcafé van het IQ aan de Kaai om op de hoogte gebracht te worden van de plannen van het IQ-gezelschap. En zo kan men nu met trots melden dat niet alleen het IQ Aarmoei-nieke u muzikaal zal verrassen, maar ook Vocal Group Nouveau, Mannenkoor Concordia en 3 Roosendaalse solisten hun opwachting zullen maken op 8 september.

Het IQ heeft naast de 2 genoemde koren ook Marion Emmerik, Martine van de Kar en Stef Broos bereid gevonden om naar de Kaai te komen. In een afwisselend programma van koren, solisten en het IQ Aarmoeinieke zult u kunnen genieten van een uniek muzikaal programma. "Muzikale vertolkingen welke uit volle borst meegezogen mogen worden. Speciale nummers welke passend zijn in het kader van 750 jaar Roosendaal en gevoelige nummers. Alles zal over het water van de Vliet klinken", zo laat een enthousiaste Koen Schoenmakers namens het IQ Aarmoei-nieke weten.

Het gehele concert is een enorme onderneming voor het IQ Aarmoei-nieke welke hierin volop steun krijgt van de commissie Roosendaal 750 jaar. "Maar we zetten er, samen met ruim 100 deelnemers/vrijwilligers graag onze schouders onder", zo vervolgt Schoenmakers. "Onze grootste uitdaging: Het gaat gebeuren op 1 moment, op 1 locatie, op 1 tijdstip. En vooraf hebben we geen idee hoe druk het zal worden. Het is immers gratis toegankelijk. Daar hebben we bewust voor gekozen, zodat elke Roosendaler de kans heeft om erbij te zijn."

Inmiddels kunnen ze ook melden dat er een akkoord is voor het openen van de Vlietbrug op gezette tijden die dag om (grotere) scheepvaart toegang te geven tot het zwaaigat. Exacte tijden en details zal men kort voor het concert communiceren via de website van het IQ. Mensen kunnen dan ook per boot komen kijken vanaf het water.

Meer berichten