De documentaire over Whitney Houston bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van Houston, exclusieve demo-opnamen, zeldzame optredens en interviews.
De documentaire over Whitney Houston bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van Houston, exclusieve demo-opnamen, zeldzame optredens en interviews. (Foto: )

Whitney opent filmseizoen Fanfare

Precies op 9 augustus, de start van het nieuwe seizoen van Filmtheater Fanfare, zou Whitney Houston 55 jaar zijn geworden.

Dat was voor distributeur eOne reden om juist op die dag zo breed mogelijk aandacht te besteden aan de zangeres, die zo nu en dan ook acteerde. 113 bioscopen en filmtheaters zullen op 9 augustus de documentaire Whitney vertonen als voorpremière.

De documentaire vertelt het ongelofelijke levensverhaal van Whitney Houston met inzichten van haar meest dierbaren. Whitney was de meest bekroonde vrouwelijke artiest en daarmee het levende bewijs van een superster. Het is de eerste Whitney Houston-documentaire die officieel is goedgekeurd door de erfgenamen.

De docu bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van Houston, exclusieve demo-opnamen, zeldzame optredens en interviews. De documentaire is geregisseerd door Oscarwinnaar Kevin MacDonald (The Last King Of Scotland) en werd eerder vertoond in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Whitney Houston werd op 11 februari 2012 dood gevonden in een badkuip in het Beverly Hills Hotel. Ze was toen 48 jaar. Mogelijk kreeg ze een hartaanval door medische problemen en het gebruik van drugs.

De film speelt op 9 augustus om 20.15 uur in Filmtheater Fanfare, Pagnevaartweg 7 te Oudenbosch. Kaartjes kosten 8 euro of 6 euro met CJP of Fanfarepas.

Meer berichten