Heeft u in de vakantie (klein)kinderen die eens niet naar het water willen? Kom dan gerust naar het arboretum!
Heeft u in de vakantie (klein)kinderen die eens niet naar het water willen? Kom dan gerust naar het arboretum! (Foto: Arboretum Oudenbosch)

Verkoeling en oase van rust in Botanische Tuin Oudenbosch

In deze warme zomer biedt de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch de bezoeker een wandeling in een oase van rust en koelte onder de bomen. Heeft u in de vakantie (klein)kinderen die eens niet naar het water willen? Kom dan gerust naar het arboretum.

Zoekt u als ouders of grootouders naar een passende ontspanning voor (klein)kinderen? Kies gerust voor een bezoek aan de tuin in Oudenbosch. De tuin heeft enkele speurtochten zoals: De kabouterspeurtocht is voor de kleinste kinderen heel erg leuk en voor de grotere kinderen en volwassenen is er zoektocht naar je eigen boom uit de Keltische Bomenhoroscoop.

Aan de balie ontvangt u ter leen de plattegrond van de speurtochten. Voor de beschrijving van de betreffende bomen betaalt u slechts 0,50 euro.

Zoektocht naar kabouters

In de tuin zijn twaalf kabouters verstopt. Aan de balie is een plattegrond met de plaatsaanduidingen verkrijgbaar, tevens staan op de achterzijde van de plattegrond kleine opdrachtjes genoemd. Deze zoektocht wordt door de deelnemers, klein en groot, zeer gewaardeerd en is leuke besteding voor ouder en kind.

Keltische Bomenhoroscoop

De Keltische Bomenhoroscoop telt 21 bomen, die verbonden zijn met een bepaalde datum of periode in het jaar. Zo heeft elke dag in het jaar zijn eigen boom. Van elke van de 21 bomen is een vouwblad beschikbaar met interessante informatie over die boom en aan de balie vindt de belangstellende een plattegrond met de plaats van de bomen in het arboretum te vinden zijn.

Plant & Eter

Dit jaar is er de bijzondere tentoonstelling Plant & Eter. Die laat de bezoeker kennis maken met de verhalen en bijzonderheden van de eetbare planten in de tuin. Eventueel kan je bij de wandeling gebruik maken van het tentoonstellingsboekje. Alvast thuis alvast even voorproeven? Dat kan op de website van het Arboretum of op www.botanischetuinen.nl.

Expositie Joke Snijders–Schuit

Joke Snijders-Schuit schildert meer dan 25 jaar dieren, zij is begonnen met katten te schilderen. Joke is een autodidactische kunstenares, die wel verschillende lessen heeft gevolgd bij Henny Marcus in Rotterdam.

Joke schildert ook in opdracht, vaak voor mensen die haar vragen hun huisdier te schilderen. Tijdens de expositie in augustus is Joke zelf iedere zondag aanwezig om uitleg te geven.

Meer berichten