Doel van haar bezoek: verbetering van het onderwijs in de ontwikkelingslanden.
Doel van haar bezoek: verbetering van het onderwijs in de ontwikkelingslanden. (Foto: )

Docente Markland naar Oeganda

Op zaterdag 7 juli vertrok Shirley Daelman, docente economie en dienstverlening & producten aan het Markland College in Oudenbosch, naar Oeganda. Samen met andere Nederlandse en Finse docenten ging zij vijftien dagen aan de slag in het onderwijs: lessen bezoeken, advies geven en natuurlijk ook lesgeven.

Doel van haar bezoek: verbetering van het onderwijs in de ontwikkelingslanden. Daarnaast is het voor haar ook een leermoment.

De reis was van 7 juli t/m 23 juli en deze vond plaats onder de auspiciën van Edukans. Op de website staat onder andere de volgende informatie over deze reis voor docenten en schoolleiders: Tijdens de reis staat collegiale ontmoeting en wederzijds leren centraal. We observeren lessen in de klas en bespreken deze met de collega's uit het land. Verder verzorgen we workshops over bijvoorbeeld activerende didactiek en differentiatie.

Je geeft soms zelf ook les (co-teaching). Schoolleiders coachen hun collega's in het land en verzorgen workshops. Je leert op deze manier het land van een heel andere kant kennen, je ziet niet alleen de lokale gewoonten, manier van leven en werken, maar wordt hier even onderdeel van! Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen en ontmoet inspirerende collega´s die, ondanks de behoorlijke uitdaging van onderwijs in ontwikkelingslanden, zeer enthousiast zijn over hun vak.

Meer berichten