Speaker Laurens van de Klundert op het podium in gesprek met de winnares van De Draai 2017, Sophie de Boer.
Speaker Laurens van de Klundert op het podium in gesprek met de winnares van De Draai 2017, Sophie de Boer. (Foto: Koen Mol)

De stem van de warme Wielerzomer

De warme Roosendaalse wielerzomer krijgt dit weekend een vol programma, zaterdag de Volksronde, zondag en maandag De Draai en dinsdag de Hel van de Pin in de Wouwse Plantage . Bij alle drie de evenementen staat Laurens van de Klundert (52) aan de microfoon, hij voert namens de organisatie de renners en het publiek enthousiast door het programma.

Door Bert Pessink

Laurens van de Klundert begon zijn carrière als speaker 32 jaar terug bij de Jeugdronde: "De toenmalige speaker stopte en ik zei met mijn grote mond: Dan ga ik dat doen. In het begin had ik geen trek om voor de Wielerunie een cursus te doen, was af en toe reclamespeaker. In het najaar van 2004 ben ik toch de jurycursus gaan doen. Toen ik eenmaal achter de schermen bij de grote wielerkoersen had gekeken vond ik dat zo fascinerend dat ik erin door wilde als speaker".

Inmiddels is Van de Klundert de stem bij vele grote evenementen waaronder Nationale en Internationale kampioenschappen als de Veldrit GP Adrie van der Poel. Recent was hij nog speaker bij het NK wielrennen op de Brabantse Wal.

"Ik verheug me op aankomende wielerweekend, eerst de Volksronde. Van oudsher de strijd om het open Roosendaals kampioenschap voor renners zonder licentie. De laatste jaren is het programma aangevuld met bekende oud professionals achter de derny. Dat zijn grote namen achter van die kleine motoren."

Zondag kan Van de Klundert de stem weer even sparen maar maandag is De Draai. Van de Klundert: "Dat is een lange dag met veel spektakel waaronder de races Fixed Gear en de wedstrijd voor de professionals. Collega Johan van der Made en ik zijn er dan voor het wedstrijdverslag en het entertainment."
Dinsdag is dag de laatste dag van het wielerweekend, met de hel van de Pin in Wouwse Plantage. "Dat zijn de races met vast een verzet en plat stuur op een onverharde stoffige kolenbaan. Ook die strijd is uniek en voor het publiek prachtig om te volgen."

Meer berichten