Tennister Mandy Wolfert in actie op een vorig toernooi op het TV Roosendaal tennispark. Vanaf woensdag tot en met zaterdag is iedereen welkom om diverse spelers weer in actie te zien. Foto: Doris Vermeulen
Tennister Mandy Wolfert in actie op een vorig toernooi op het TV Roosendaal tennispark. Vanaf woensdag tot en met zaterdag is iedereen welkom om diverse spelers weer in actie te zien. Foto: Doris Vermeulen (Foto: Doris Vermeulen)

Toptennissers deze week te zien

Vanaf woensdag 1 augustus barst het Plus Gommers nationaal ranglijst tennistoernooi weer los in het TV Roosendaal tennispark aan de President Kennedylaan. Verschillende professionele tennissers strijden dan weer om een prijzenpot. Mensen kunnen geheel kosteloos een kijkje komen nemen.

Door Michel Musters

Eigenlijk worden er twee toernooien tegelijk gehouden. Naast het professionele toernooi vindt er sinds afgelopen maandag ook een Plus Gommers Open toernooi plaats, waar alle leden van de KNLTB zich voor hebben kunnen inschrijven.

De ogen zijn echter vooral gericht op het nationaal ranglijst toernooi. Bij dit toernooi spelen tennissers mee om punten binnen te halen voor de officiële KNLTB-ranglijst. "Denk aan toptennissers als Jasper Smit, de huidige nummer 6 van Nederland, en Chayenne Ewijk, de nummer 7 van de dames", vertelt Richard Heesbeen. Hij is de wedstrijdleider en zorgt samen met de commissie en directeur Tonny de Groen dat alles op rolletjes verloopt.

Heesbeen kijkt er zichtbaar naar uit. "Ik tennis zelf al vanaf mijn twintigste als hobby. Voor mijn werk zit ik vooral heel de dag achter het scherm en met tennis kun je je even helemaal laten gaan. Als ik te lang niet heb getennist, voelt dat niet goed." Tijdens het toernooi is hij echter vooral bezig met er voor te zorgen dat de wedstrijden naar behoren gespeeld worden. "Omdat het een officieel toernooi is, moet alles volgens de regels gaan. We letten daar dan wat meer op dan bij het amateurtennis. Tijdens de halve finales en finales dit weekend zijn er bij alle wedstrijden scheidsrechters aanwezig."

Het toernooi gaat woensdagochtend van start. Hoewel het de bedoeling is dat er tot en met het weekend heel de dag vanaf een uur of 10 wordt gespeeld, beginnen de wedstrijden mogelijk een uur vroeger vanwege het warme weer. "De beste 22 spelers die mee wilden doen, zitten sowieso in het toernooi", legt Heesbeen uit. "Daarnaast zijn er bij de kwalificatie afgelopen maandag vier spelers bijgekomen. Tot slot doen er nog zes wildcards mee. We hebben wedstrijden voor zowel heren als dames, en naast singles ook doubles. Er wordt voor een prijzenpot van nabij de 10.000 euro gespeeld. Er is genoeg te zien."

Iedereen die graag talentvolle tennissers aan het werk ziet, is dagelijks welkom op het TV Roosendaal tennispark. "Er is genoeg plek om een kijkje te nemen en we hebben onder andere poffertjes en ijskraampjes en een keuken waar maaltijden worden bereid." Maar de meeste aandacht zal ongetwijfeld gaan naar de prachtige wedstrijden die gespeeld gaan worden.

Meer berichten