Kunstenaar, schrijver, dichter Frank Roks trakteert wekelijks op een uit het leven gegrepen column en een grafische kunstzinnige fotocompositie. U kunt persoonlijk reageren via zijn facebook of via www.2crea8.nl
Kunstenaar, schrijver, dichter Frank Roks trakteert wekelijks op een uit het leven gegrepen column en een grafische kunstzinnige fotocompositie. U kunt persoonlijk reageren via zijn facebook of via www.2crea8.nl (Foto: )

'Mensen willen niet alleen leven, maar ook uitleven'

Kunstenaar, schrijver, dichter Frank Roks trakteert wekelijks op een uit het leven gegrepen column en een grafische kunstzinnige fotocompositie. U kunt persoonlijk reageren via zijn facebook of via www.2crea8.nl.

De algemene strekking van de brief was dat vooral losbandige seks de bron is van een hoop ziektes. Ik las zijn uitleg en er zat een kern van een waarheid in. Zijn reactie refereerde aan een vroeger gesprek met een man die mij vertelde over een gebruiksaanwijzing voor een vredig en goed samenleven. Eentje die iedereen zo bij de hand kan hebben. De bijbel! 'Als je leeft zoals dáár in staat, dan zouden veel problemen oplossen of niet eens bestaan', drong hij aan. Net als de Friese briefschrijver had ook hij enigszins gelijk, maar helaas is de moderne tijd hier allang overheen gegroeid. Vast leuk enkele duizenden jaren geleden in een woestijn met gehuchtjes en een paar bereikbare grote steden, maar niet in 2018, waar moderne technieken de mens zijn ontstegen. De bijbel gaat niet met de tijd mee. En de tijd niet met de bijbel. Vertalen naar realisme dwaalt steeds verder af. De mensen geloven het gewoon niet meer. Ze willen niet alleen leven, maar ook uitleven. We zijn zoekende en weten niet om te gaan met de nieuwe wereld en de nieuwe mensheid. Al dat streven naar gelijkheid met alles en iedereen, lijkt eerder meer verdeeldheid te zaaien. Dat vraagt om aanpassingen. Wat zeg ik, en ik sla mijn ogen ten hemel, misschien wel een comeback! Ik zou voor zijn… maar dan moet Hij wel een nieuwe gebruiksaanwijzing meebrengen.

Meer berichten